18.12.2011. / 10:56

Autor: Hina

Njemački predsjednik prekršio zakon posudivši novac

Njemački predsjednik Christian Wulff prekršio je zakon uzevši 500.000 eura privatnog zajma od supruge bogatog njemačkog poslovnog čovjeka, ocijenio je stručnjak za ustav Hans Herbert von Armin u subotu u razgovoru za njemački list Die Welt.

Christian WulffChristian WulffNjemački predsjednik Christian Wulff prekršio je zakon uzevši 500.000 eura privatnog zajma od supruge bogatog njemačkog poslovnog čovjeka, ocijenio je stručnjak za ustav Hans Herbert von Armin u subotu u razgovoru za njemački list Die Welt.

Wulff se ovoga tjedna našao pod pritiskom zato što na pitanje zastupnika je li imao odnos s poslovnim čovjekom Egonom Geerkensom nije priznao zajam. Njemački predsjednik je rekao da mu je sredstva posudila Geerkensova supruga Edith Geerkens. Wulff je zajam dobio 2008. godine dok je bio guverner Donje Saske. Geerkens je, međutim, njemačkom časopisu Der Spiegel u petak rekao da je s Wulffom pregovarao o zajmu te da je opunomoćenik računa svoje supruge, povezane s posudbom.

Proturječja oko zajma pojavila su se u utorak kada je njemački list Blid izvijestio da je u listopadu 2010. Edith Geerkens Wulffu uz kamatu od četiri posto posudila pola milijuna eura koje je iskoristio za kupovinu kuće vrijedne 415.000 eura. Wulff je, međutim, 2010. na pitanje zastupnika Zelenih u lokalnom parlamentu zanijekao da je poslovao s Egonom Geerkensom, naveo je list Der Spiegel.

Wulff, kandidat kancelarke Angele Merkel za predsjedničko mjesto, za sada je izrazio žaljenje što je prikrio zajam. Merkel je također izrazila potporu predsjedniku čija je uloga velikim dijelom ceremonijalna.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika