18.12.2011. / 11:27

Autor: Totalsport

Đoković: Zvuči možda ludo, ali 2011. se može ponoviti

Možda zvuči ludo, ali mislim da mogu ponoviti 2011. godinu. Tko zna, možda biti čak i bolji - rekao je 24-godišnji Đoković

Novak ĐokovićNovak ĐokovićApsolutni vladar teniskih zbivanja u 2011. godini je bio srpski tenisač Novak Đoković, koji je tek na samom kraju godine donekle pao u formi i drugima prepustio neke bitne ATP naslove.

Osvojio je Đoković u ovoj godini tri Grand Slam naslova (Australian Open, Wimbledon, US Open). Ugrabio je još sedam drugih ATP naslova, dobio Rafaela Nadala u šest finala, dakako, osigurao broj jedan na svijetu, te ukupno ostvario omjer pobjeda i poraza 70-6.

- Možda zvuči ludo, ali mislim da mogu ponoviti 2011. godinu. Tko zna, možda biti čak i bolji - rekao je 24-godišnji Đoković i nastavio:

- U svakome od nas postoji poriv da bude što bolji. Iako sam u 2011. stvarno osvojio mnogo toga i dalje želim još i još. Grand Slam naslovi su uvijek ogroman izazov, bez obzira koliko ih imate osvojenih. Želim se popraviti na baš svakoj podlozi, prostora za to imam i zato se želim nadograđivati.

Đoković je istaknuo što je najbitnije u ovom trenutku.

- Neke sam stvari u svom sportskom životu promijenio i pokazale su se ispravnima. Mislim da je sada najbitnija vjera u samoga sebe. Vjera da mogu nastaviti pobjeđivati, raditi iste stvari kao u 2011. godini.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika