19.12.2011. / 11:20

Autor: Totalsport

Norveškoj zlato, Penezić u najboljoj momčadi prvenstva

Andrea Penezić proglašena je za najbolju lijevu vanjsku pucačicu turnira

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaRukometašice Norveške nove su prvakinje svijeta nakon što su u finalu s uvjerljivih 32-24 bile bolje od Francuske. A priznanje za odličan nastup na Svjetskom prvenstvu dobila je Andrea Penezić koja je izabrana u najbolju sedmorku turnira.

Spomenimo odmah na početku da je čast suđenja ovako velike utakmice pripalo hrvatskom dvojcu Matiji Gubici i Borisu Miloševiću. To očito nije odgovaralo Francuskinjama koje su od početka do kraja utakmice bile u zaostatku, te se iz istog nikako nisu uspijevale vratiti.

Norveška je prvih 30 minuta utakmice dobila s uvjerljivih 19-13 i već je tada bilo jasno da naslov prvaka ide u Skandinaviju. Do kraja susreta Norvežanke su još malo podebljale svoju prednost te su sa ukupnih 32-24 proslavile osvajanje druge zlatne medalje u svojoj povijesti.

Treća reprezentacija svijeta je Španjolska koja je u ranijem susretu sa 24-18 bila bolja od Danske.

Recimo i kako je po završetku turnira izabrana najbolja sedmorka u kojoj se našla i jedna hrvatska igračica. Andrea Penezić proglašena je za najbolju lijevu vanjsku pucačicu turnira. Osim nje u najboljoj momčadi turnira našle su se Brazilka Masson na vratima, Ruskinja Turej, Carmen Martin iz Španjolske, Norvežanka Løke, Francuskinja Pineau i Dankinja Jorgensen.

SP rukometašica, finale:

Norveška - Francuska 32-24

Za 3. mjesto:

Španjolska - Danska 24-18

Vezane vijesti

Rukometašice osigurale Olimpijske igre

Rukometašice osigurale Olimpijske igre

Hrvatske rukometašice izborile su nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Naše su djevojke u odlučujućem susretu za odlazak na Igre u Guadalajari… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika