19.12.2011. / 11:49

Autor: Nacional.hr

Hypo banka ipak se ne povlači iz jugoistočne Europe?

Prodaja bi trebala biti obavljena sredinom iduće godine po hitnom postupku, a cijena svih banaka bit će manja od računovodstvene

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNakon što su neki hrvatski mediji objavili kako se austrijska Hypo Alpe Adria banka namjerava povući iz svih zemalja jugoistočne Europe, oglasili su se iz Hypo Alpe-Adria-Banke Hrvatska.

Predsjednik uprave Hypo Grupe Gottwald Kranebitter u svom intervjuu za austrijski magazin Trend nije rekao kako će Hypo Grupa povlačiti iz zemalja bivše Jugoslavije jer je to u potpunosti netočno, ističu iz banke. Ono što je rečeno je već odavno poznata i prilikom nacionalizacije banke krajem 2009. godine od strane Republike Austrije komunicirana činjenica da će se Banka re-privatizirati kada će ponovno biti stabilna.

Sukladno tome priprema procesa prodaje započet će sredinom 2012. godine, pri čemu će Hypo u obzir uzeti samo potencijalne kvalitetne partnere koji će omogućiti dugoročno održivo poslovanje.

Naglašavaju kako je teza da se Hypo povlači iz Hrvatske u potpunosti netočna jer će Hypo banka i pod potencijalnim novim vlasnikom nastaviti poslovati u Hrvatskoj. Ističu kako je Hrvatska jedno od ključnih tržišta Hypo Grupe na kojem imaju više od 10% tržišnog udjela, s više od 400.000 klijenata.

Prodaja, koja se spominje u intervjuu, trebala bi biti obavljena sredinom iduće godine po hitnom postupku, a cijena svih banaka bit će manja od računovodstvene. Navodi se kako se Hypo grupa mora dokapitalizirati, potrebno joj je nekoliko stotina milijuna eura kapitala. Naglašava se kako prodaja podružnica u Austriji i Italiji ne dolazi u obzir.

Predsjednik uprave se nada kako će za banke i ostale nekretnine dobiti 1,5 milijardi eura. Dodao je kako će povući četiri milijarde eura neaktivne imovine iz podružnica u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Crnoj Gori i BiH kako bi se olakšala prodaja.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

registracija
23/10/09

spinner, 19.12.11. 12:31

idu, idu... samo ne bi htjeli da sad navali svak po svoje...


registracija
11/1/10

fluid, 19.12.11. 14:32

Za sada !!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika