19.12.2011. / 14:43

Autor: Nacional.hr

Modna revija umjetnice Martine Moon u klubu Sirup

Cijela kolekcija je proizvedena u limitiranoj seriji, neki artikli poput pamučnih ogrlica, šalova i šešira napravljeni su u samo 2 ili 3 primjerka

Neki od modela iz Druid kolekcijeNeki od modela iz Druid kolekcijeU petak, 23.12.2011. u klubu Sirup, Donje Svetice 40, predstavit će se modna bajka DRUID, konceptualna kolekcija ženskih i muških odjevnih grafika zagrebačke umjetnice Martine Zelenike - Moon.

Modni koncept DRUID spaja umjetnost, grafički i modni dizajn. Svaki proizvod je pomno osmišljen, ima svoje ime i priču, svaki je unikatan i ručno izrađen od prirodnog pamuka i recikliranih materijala, a poseban vrhunski dizajn jamči i vrhunsku kvalitetu. Cijela kolekcija je proizvedena u limitiranoj seriji, neki artikli poput pamučnih ogrlica, šalova i šešira napravljeni su u samo 2 ili 3 primjerka. Druid kolekcija nosi eko poruku, spoznaje važnost očuvanja prirode kroz posvećenost ugroženim životinjskim vrstama. Svaki crtež ili ilustracija životinjske vrste popraćeni su tekstom o karakteristikama, navikama, anatomiji i ugroženosti.

''Filozofija branda Druid usmjerena je na urbanu sredinu koja je izgubila doticaj s prirodnim habitatom. Druid je umjetnički modni projekt koji na urbani način tendira aktivno poticati ljudski rod u razumijevanju života s Prirodom. Druid je stvoren intuitivno. On je plod Prirode, vapaj duha Prirode u ljudskom tijelu,'' rekla je Martina o značenju Druida.

Multimedijalna umjetnica, grafička i modna dizajnerica Martina aktivno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu od 1996. godine. Diplomirala je na grafičkom odsjeku ALU u Zagrebu 2001., a magistrirala na ALUO u Ljubljani i to Video-New Media program. Radila je na raznim umjetničkim projektima na području scenografije i grafičkog dizajna (HRT, Vladin Ured za ljudska prava RH, Studentski centar u Zagrebu, Dani hrvatskog filma, Ezo TV, TV krim serija Mamutica, Glorious Backstage Arts London, Prism Bar-Harvey Nichols Restaurants LTD, Movement Angol London). Trenutno surađuje sa kulturnom institucijom London Islington Arts Factory. Izražava se u različitim medijima - interaktivni i multimedijalni projekti, scenografija, fotografija, računalna grafika (fotokolaž), modeliranje u glini i gipsu, crtanje, slikanje, grafički dizajn.

Vezane vijesti

Foto: Galebove ljepotice predstavile nove linije donjeg rublja

Foto: Galebove ljepotice predstavile nove linije donjeg rublja

Galeb je na prekrasnoj plaži u kampu Galeb u Omišu predstavio ljetnu kolekciju brandova Galeb, Adriatic i GLB za sljedeću sezonu. Predstavljene su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika