Objavljeno u Nacionalu br. 840, 2011-12-20

Autor: Marko Biočina

Osoba tjedna

Ivo Šarić, punac

Ivo Šarić, punacIvo Šarić, punac'PREMA svima se ponašao oholo, bahato. Ponašao se kao veliki gazda. Ne kao gazda, nego kao pizdun', tako je navodno pred USKOK-ovim istražiteljima svog zeta Ivu Sanadera opisao njegov punac. Šarić, bivši škveranin i umirovljenik, na svog se zeta navodno naljutio jer ga je Sanader bez njegova znanja koristio za prikrivanje svojih korupcijskih aktivnosti, pa je tako i na bankovne račune otvorene pod punčevim imenom pohranjivao milijunske iznose stečene u sumnjivim transakcijama.

Dakako, Šarić tvrdi da o tim milijunima, računima i nekretninama pojma nije imao, pa se sada, kako nalaže pučka tradicija, zeta javno odrekao, ali ne preko novina, već preko USKOK-a. Tako je najveći korupcijski skandal u povijesti Hrvatske prerastao u pravu tragičnu obiteljsku sagu, oživotvorenu verziju scenarija neke meksičke telenovele u kojoj je arhetipski negativac Sanader radi novca spreman prevariti i vlastitu familiju. No, uistinu, kakva je to obitelj u kojoj zet redovno krivotvori punčev potpis, kćer zajedno s mužem svojim roditeljima podmeće na potpis sporne dokumente, a punac i punica kasnije zeta proglase bahatim pokvarenjakom i prevarantom?

Dramatični vrhunac svakako bi se mogao dogoditi na zagrebačkom Županijskom sudu kad Ivo Šarić nastupi kao svjedok optužbe protiv svog zeta, a Mirjana Sanader kao svjedok obrane s ciljem da pokaže kako prethodni svjedok - njezin otac - laže. Kako će ove godine izgledati blagdansko okupljanje familije Šarić-Sanader? Uz pečenu puricu, na blagdanskom stolu servirat će se plastični noževi i vilice.

Vezane vijesti

Fimi media: Ništa kontra zeta

Fimi media: Ništa kontra zeta

Punica i punac bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera optuženog za korupciju danas nisu svjedočili na suđenju u aferi Fimi medija, jer su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika