Objavljeno u Nacionalu br. 840, 2011-12-20

Autor: Dean Sinovčić

20 milijuna viška

Crni zagrebački fondovi za sport

Prema saznanjima Nacionala, novac je navodno stigao iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, čiji je pročelnik Davor Jelavić ujedno i predsjednik KK Zagreb

KK ZagrebKK ZagrebJoš uvijek je nejasno odakle je pronađeno 20 milijuna kuna kojima je prošlog tjedna Zagrebački športski savez popunio ogromne financijske rupe košarkaškog kluba Zagreb (koji je dobio 8,55 milijuna kuna) i rukometnog kluba Zagreb (6,12 milijuna kuna). Naime, sanacija klubova ne postoji kao pozicija u proračunu ZŠS-a, ne postoji ni u Programu javnih potreba, a taj pojam ne poznaje ni Zakon o športu. Ipak, ZŠS je prvo u studenom uplatio 15 milijuna kuna KK Ciboni, a sada se pridodalo još 20 milijuna kuna.

Prema saznanjima Nacionala, novac je navodno stigao iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, čiji je pročelnik Davor Jelavić ujedno i predsjednik KK Zagreb. Isprva, radilo se o 10, a ne 20 milijuna kuna koje se trebalo raspodijeliti između KK Zagreb, RK Zagreb i vaterpolo kluba Mladost, ali su se u ZŠS pobunili predstavnici brojnih manjih klubova s obzirom na to da ZŠS brine za oko 800 klubova u gradu.

Zatim je nađeno još 10 milijuna kuna kako bi se namirili i neki manji klubovi, odnosno da bi na skupštini ZŠS-a mogla biti izglasana većina za provedbu ove odluke. Većina je jedva izglasana (39 od 79 skupštinara glasovalo je “za“), tako da Jelavić i dopredsjednik kluba KK Zagreb Tomislav Karamarko privremeno mogu biti mirni, igrači im se neće razbježati zbog dugovanja plaća.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika