Objavljeno u Nacionalu br. 840, 2011-12-20

Autor: Ivan Pandžić

Utišana rika mladog SDP-ova lava

Mladi šef gradskog SDP-a još ima podršku gradskog ogranka, ali ga je opet utišao predsjednik stranke Zoran Milanović i njegovi zastupnici u Skupštini

Davor BernardićDavor BernardićJOŠ do prije mjesec dana u zagrebačkom SDP-u imali su plan. Odbiti proračun Milana Bandića, a zatim ga smijeniti na referendumu. Nova nada Zagreba bio bi mladi predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić koji se već vidio u ulozi gradonačelnika. Zahvaljujući Bandićevoj političkoj lukavosti, Bernardić je u ponedjeljak pognute glave podigao ruku za proračun, Bandić će ostati gradonačelnik do 2013. godine, a SDP će držati zakonodavnu vlast u glavnom gradu, koliko god se kohabitacija s Bandićem dosad pokazala neučinkovitom.

Bernardiću će ostati mjesto predsjednika Skupštine nakon što sadašnji predsjednik Boris Šprem postane predsjednik Sabora, te godinu i pol dana da se politički vježba za lokalne izbore 2013. godine. Mladi šef gradskog SDP-a još ima podršku gradskog ogranka, ali ga je opet utišao predsjednik stranke Zoran Milanović i njegovi zastupnici u Skupštini. Kada je Bandić prihvatio njihove amandmane, brzo su odustali od rušenja gradonačelnika. Bernardić je opet, kao i prošle godine, ostao utišanih nada sam na vjetrometini u tvrdnji da će ih Bandić izigrati, učeći da se napredovanje u stranci plaća slušanjem šefa.

Vezane vijesti

Likom Milanović, metodama Bandić

Likom Milanović, metodama Bandić

Ne štedeći riječi hvale na račun politike i mudrog vodstva predsjednika stranke Zorana Milanovića, u utrci za šefa zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić… Više

Komentari

registracija
27/7/09

verina, 20.12.11. 09:36

Opet kalkulacije stranačkih interesa zbog kojih se bez skrupula žrtvuju ljudi s idealima.. Na kraju ostaju samo kalkulanti ali ne u cilju općeg dobra nego stranačkog ili, još gore, vlastitog!


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 20.12.11. 12:13

koja žalost i sramota. čovjek je završio PMF fiziku s 4,9 prosjekom, i sada se nateže oko primitivnog Bandića, cijena vrtića, sa nekim glupavim pravnicima kao Milanović, umjesto da traži Higgsov bozon :-(


registracija
16/8/06

tectonic, 20.12.11. 14:25

Bernardić djeluje neiskusno i nestrpljivo, ambiciozno bez osnove, a to što je završio fiziku ne znači da ima i dovoljnu socijalnu inteligenciju. Milanović je, unatoč manama u ophođenju s javnosti, inteligentniji i promišljeniji tip.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 20.12.11. 15:37

tectonic nismo se dobro razumijeli, želja mi je samo bila reči da je šteta što Bernardić ne radi svoj posao nego je morao ići u politiku. Danas u HR uspijevaju samo političari, javni bilježnici, odvjetnici, mamići, sanaderi, mitomiri žužuli. šteta je svog intelektualnog potenicjala koji zemlja ima a koji je politika zatukla. previše politike u društvu uništilo je sve druge djelatnosti društva. to je žalost.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika