19.12.2011. / 21:27

Autor: Hina

Filipini: Više od 900 poginulih u tropskoj oluji

Na Filipinima su u ponedjeljak trajale pripreme za pokop u zajedničke grobnice žrtava tropske oluje Washi, koja je ovog vikenda usmrtila više od 900 ljudi, a bez krova nad glavom je ostalo više desetaka tisuća u najsiromašnijim regijama zemlje.

Foto: ilustracijaFoto: ilustracijaNa Filipinima su u ponedjeljak trajale pripreme za pokop u zajedničke grobnice žrtava tropske oluje Washi, koja je ovog vikenda usmrtila više od 900 ljudi, a bez krova nad glavom je ostalo više desetaka tisuća u najsiromašnijim regijama zemlje.

Washi, koji je pogodio obale južnih dijelova Filipina u petak kasno navečer, usmrtio je 927 ljudi, prema podacima koje je tijekom večeri objavio Centar za prevenciju i zaštitu od katastrofa

Brojne žrtve su stanovnici sirotinjskih četvrti na obali koje su oluja i valovi zatekli u snu.

Cijela sela odnijela je voda, ceste i mostovi su uništeni, a više od 80.000 ljudi je ostalo bez kuća, bez odjeće i hrane. Vlada i Crveni križ uputili su pozive na solidarnost. Više od polovice stradalih smješteno je u prihvatnim centrima.

Svake godine Filipine pogodi dvadesetak tropskih oluja i tajfuna, ali uglavnom sjever zemlje i zato stanovnici juga nisu bili pripremljeni na tu prirodnu katastrofu.

Vezane vijesti

U potresu na Filipinima najmanje 43 poginulih

U potresu na Filipinima najmanje 43 poginulih

U potresu magnitude 6,8 u ponedjeljak na Filipinima poginule su najmanje 43 osobe a u nekoliko je gradova zavladala panika, objavile su vlasti.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika