20.12.2011. / 16:52

Autor: Naciona List

Naciona list: Puna podrška B. Kovačeviću!

"Dosta je toga da novinari, umjesto da se brinu za nacionalne interese, razmišljaju vlastitom glavom! Kakve novinske slobode, kakvi pederski bakrači!", ističe patriotski ogranak Naciona lista

Patriotski ogranak Naciona lista u potpunosti pozdravlja odluku rukovodstva HTV-a o smjeni voditelja i urednika središnjeg Dnevnika Zorana Šprajca, najisturenijeg antihrvata među djelatnicima nacionalne dalekovidnice. Predugo je duh relativizma prevladavao središnjom informativnom emisijom u Hrvatskoj! Predugo su se ateisti, agnostici, četnici i ostali nehrvatski elementi iživljavali nad našim svetinjama! Dosta je toga da novinari, umjesto da se brinu za nacionalne interese, razmišljaju vlastitom glavom! Kakve novinarske slobode, kakvi pederski bakrači!

To je vrijeme očigledno iza nas, i to ponajprije zahvaljujući novom glavnom uredniku Bruni Kovačeviću. Iskorištavamo stoga priliku da mu pružimo punu podršku za sve slične poteze u budućnosti, kojih zasigurno neće manjkati. Zašto to mislimo? Pa, zato što je Kovačević odmah po dolasku na uredničko mjesto najavio uvođenje 'pravih hrvatskih vrijednosti' na HTV. Posebno u ovoj njegovoj programskoj osnovi vidimo najveći razlog za optimizam; 'prave hrvatske vrijednosti' nitko nije koristio još od razdoblja velikog Antuna Vrdoljaka, koji, na našu žalost, nije uspio u potpunosti sprovestio ono što je bio naumio.

Uglavnom, niti mjesec dana nakon ove izjave, Kovačević je pokazao da ne sere i da se ne zajebava: brzopotezno je pljunuo u šake, uzeo tupo hrvatsko sječivo i odrubio glavu onomu koji je nije zaslužio nositi! Štoviše, kako smo shvatili, Kovačević je od prve sekunde promaknuća počeo iskazivati impresivnu količinu patriotske agilnosti; odmah je krenuo u discipliniranje Šprajca i njemu sličnih, i to nakon što je ovaj objavio skandalozni prilog o prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu. Noseći križ, svetu vodicu i dvije litre ulja na lijepo oblikovanoj glavi, Kovačević je naime upao u studio za vrijeme emitiranja središnjeg Dnevnika, zabranivši Šprajcu da emitira prilog u kojemu (u ime nepoznatnih naručitelja) vrijeđa trojicu dokazanih Hrvata i članova Vijeća HRT-a: Petra Lovrića, Josipa Čerinu te Josipa Jovića. Nažalost, sporni je prilog na koncu prikazan, zbog čega su novinari Naciona lista mišljenja kako mu je Kovačević odmah na licu mjesta trebao smrskati lubanju, pa onako okupan u neprijateljskoj krvi nastaviti s vođenjem iste. Ali, nećemo sad cjepidlačiti. Bitno da je na kraju obavljen posao za Domovinu!

Patriotski ogranak Naciona lista smatra kako sve nabrojano predstavlja jamac da će u neposrednoj budućnosti situacija biti još bolja. Ali, ne samo zbog toga! Prošlost Bruna Kovačevića ultimativni je zalog perspektivne budućnosti HRT-a! Bruno Kovačević se, naime, već dokazao kao provjereni domoljub, i to kao ona vrsta domoljuba koja se, u trenucima kad Domovina krvari u mirnodopskom okruženju, ne libi poništiti moral, profesionalni integritet i slične zapadnjačke izmišljotine, a sve zato da bi nesebično preuzeo teško breme onog kolektivnog, hrvatskog Ja. Da je Kovačević prije svega hrabri karirani pretorijanac koji maše buzdovanom na sve potencijalne nagrditelje naše nacionalne bajke, izvan je svake sumnje. Na čemu smo mu, dakako, iznimno zahvalni.

Dovoljno se samo prisjetiti blistave crtice od prije par godina, kad je aktualni urednik HTV-a iznimno uspješno prokazao proklete neprijatelje, četvoricu 'hrvatskih' košarkaša (Nikolu Vujčića, Gordana Giričeka, Dalibora Bagarića i Andriju Žižića), koji su odbili igrati za reprezentaciju.

"Nemali broj vaših vršnjaka nije doživio vaše godine jer su položili živote da biste vi mogli igrati za Hrvatsku - za Hrvatsku za koju ne želite igrati. Gospodo, zastava je svetinja a himna je život! ", očitao im je tada bukvicu.

Bruno Kovačević je, dakle, u svakom trenutku spreman suspendirati vlastiti mozak za potrebe očuvanja 'pravih hrvatskih vrijednosti'. Neprijateljima, dakako, takav njegov mentalni habitus smeta, pa Kovačevića i njemu slične nazivaju idiotima, kokošarima, hohštaplerima, poltronima, trogloditima ili patriotski nabrijanim debilima.....ali takve se kvalifikacije na koncu pokažu iznimno motivirajućima za prozvanog nositelja buzdovana, jer njegov finalni produkt postane još bolji, konkretniji i nacionalno zaokruženiji. Čisto iz inata.

Činjenica da je Kovačević u međuvremenu promaknut u glavnog urednika cjelokupne TV kuće, u prijevodu znači kako je samo nebo postalo granica njegovim narednim sportsko-patriotskim činidbama. Uopće, što se još može napraviti? Hoće li središnji Dnevnik uskoro počinjati i završavati s 'Lijepom našom', budući da je 'himna život'? Hoće li se na gornjem desnom kutu ekrana za vrijeme edukativnih emisija uskoro klatariti nacionalna trobojnica, budući da je 'zastava svetinja'? Hoće li se, nadalje, svaki Dnevnik otvarati s Obradovim kalendarskim zapisima, a završavati sa Josipom Jovićem i njegovom stalnom rubrikom "Pravomoćno osuđen, a ne zločinac"?

Patriotski ogranak Naciona lista vjeruje da je sve moguće! Uz malo truda i puno mraka ispod urednikovih lubanja, HTV će konačno nalikovati na televiziju koju hrvatski narod zaslužuje!

Vezane vijesti

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje u takozvanom "slučaju selodjeb" u kojem se predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka sumnjiči da je… Više

Komentari

registracija
15/11/06

rimaz, 20.12.11. 19:16

Krpa našla zakrpu. Tako i HRT našao glavnog nerednika.


registracija
18/9/10

Brobi, 21.12.11. 03:25

Nacjonal,( ciji) nije vam lako biti u Hrvatskoj. Rjetke su zemlje u svjetu u kojima medije poput vaseg nacjonala otvoreno pljuje na nacjonalne svetinje. Ne zato sto u tim zemljama nema mediskih sloboda vec zbog svetinja i zastite tih svetinja. USA Engleska Frncuska njihove medije i novinari znaju gdje su granice i sta je nacjonalni interes. Razvaljivati kucu u kojoj zivis mozes jedino ako si bolestan ili ako te netko placa izvana. Opet tu ti ostaju djeca stoko jedna.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.