21.12.2011. / 13:25

Autor: Nacional.hr

U prodaju Mercatora uplela se i slovenska policija?

I dok se čeka odluka nadzornih odbora NLB-a i Pivovarne Laško, burza je burno reagirala na vijesti o upletanju policije i daljnjem odugovlačenju

Mercator nikako da bude prodanMercator nikako da bude prodanSada kada je potpisivanje kupoprodajnog ugovora između prodavatelja i Agrokora gotovo dogovoreno u cijeli se slučaj uplela i slovenska policija.

Finance javljaju kako policija zbog sumnje u kaznene radnje pomno prati prodaju slovenskog trgovačkog lanca, a u tome im se pridružila i Komisija za sprječavanje korupcije.

Slovenski ministar poljoprivrede Dejan Židan u razgovoru za Dnevnik rekao je kako priča s Mercatorom ne smije biti okončana već cijelu situaciju treba raščistiti do kraja.

"Očekujem da prodaja Mercatora bude privremeno obustavljena dok se ne utvrde sve činjenice oko prodaje", rekao je Židan.

Pozvao je antikorupcijsku komisiju da provjeri postupak prodaje Mercatora jer je uvjeren da je Agrokor u uvjeravanje slovenske javnosti uložio popriličnu količinu novca, te ga zanima gdje je taj novac završio.

I dok se čeka odluka nadzornih odbora NLB-a i Pivovarne Laško, burza je burno reagirala na vijesti o upletanju policije i daljnjem odugovlačenju.

Na Ljubljanskoj burzi dionica Mercatora pala je za čak devet posto na 152 eura. S obzirom na to da Todorić nudi 220 eura za dionicu u svojoj ponudi, poznavatelji stanja na burzi pitaju se zašto prodavatelji odugovlače s prodajom.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

registracija
9/8/09

petdan, 21.12.11. 16:46

Medjimurec tvoj stav o tome da slovenci mrze hrvate ne stoji.
Sve ove mučke kapitalista sa vaše i naše strane nemaju nikakve veze sa tradicionalno dobrim odnosima oba naroda.
Sve najbolje za Božič i Novu godinu svim hrvatima.


registracija
27/11/11

Culex, 21.12.11. 17:29

Slažem se! Mi Hrvati ,a največ Hrvati iz Krapinsko-zagorske županije,nigdar ne smiju zaboravit 60,65 godine prošlog stoljetja,koliko je hrvatske djece prigrlilla Slovenija na školovanje,odraslih na posao!Danas živi u Sloveniji našeg svijeta puno a neki su izvanredno pozicionirani i cjenjeni.


registracija
21/12/11

fumukanda, 21.12.11. 22:09

petdan! Koliko su to dobri tradicionalni odnosi trebao bis koji put proci autom kroz Sloveniju iz Rijeke za Trst pa ce ti Policija naplatiti kaznu za brzu voznju iako nisi brzo vozio a dokumante ti vrate tek kaf u cijelosti platis iznos u njihovoj valuti a dok su imali Tolar morao si moljakati po restoranima da ti promjene jer su Banke vec zatvorene do danas se nista nije promjenilo na bolje jer si opet nastradao ako nemas Eure


registracija
27/11/11

Culex, 22.12.11. 08:37

Policija nigdje u Evropi se ne bavi mjenjačkim poslovima.Možda još malo u Hrvatskoj.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika