21.12.2011. / 19:17

Autor: Hina

'Što se tiče vrtića, tu se ništa ne može povijesno popraviti'

Gradonačelnik Milan Bandić danas je na novinarski upit što može sada, kad je donesen proračun, poručiti roditeljima koji su za vrtiće plaćali više nego će se od Nove godine plaćati, odgovorio da su donijeli proračun za 2012. i da, nažalost, neće moći ništa povijesno popraviti što se tiče prošle godine.

Milan BandićMilan BandićGradonačelnik Milan Bandić danas je na novinarski upit što može sada, kad je donesen proračun, poručiti roditeljima koji su za vrtiće plaćali više nego će se od Nove godine plaćati, odgovorio da su donijeli proračun za 2012. i da, nažalost, neće moći ništa povijesno popraviti što se tiče prošle godine.

"Jedina utjeha ostaje onima koji su plaćali više u 2011. da će plaćati upola manje u 2012., ili dva do tri puta manje nego u ostalim dijelovima Hrvatske. A, nažalost, oni koji nisu plaćali ništa u zadnjih pet mjeseci 2011., jer je solidarnost i socijalna pravda pala na ispitu, morat će plaćati 300 kuna i njih mi je jako žao. Dakle, oni će biti kažnjeni plaćanjem 300 kuna u 2012., ali su bili oslobođeni plaćanja pet mjeseci u 2011., a štovani naši sugrađani i roditelji koji su plaćali više plaćat će u 2012. manje dva do tri puta nego u drugim gradovima ili 300 kuna", rekao je gradonačelnik Bandić.

Na upit bi li se osjećao prevarenim da je na mjestu onih roditelja koji su vrtić plaćali više, Bandić je odgovorio da se on ne bi osjećao prevarenim. "Ja se više brinem kako će ljudi koji imaju 2000 kuna i manje po članu kućanstva plaćati 300 kuna na mjesec", rekao je.

"Dajmo jednom upalimo lampicu solidarnosti i socijalne pravde u vrijeme krize i recesije. To je zadaća svih nas da vodimo računa o onima koji su zaboravljeni, zapušteni, osiromašeni i u potrebi. To je kršćanski, ljudski i kako god hoćete", istaknuo je Bandić.

Gradska skupština prihvatila je 19. prosinca prijedlog gradonačelnika Milana Bandića da se vrtići i jaslice sljedeće godine plaćaju 300, a produženi boravak u školi 200 kuna, bez obzira na dohotke kućanstava. Riječ je o izmjenama odluke o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerilima za naplatu usluga predškolskih ustanova od roditelja.

Bandić je tada naveo da će od 1900 kuna mjesečno za vrtiće i jaslice grad subvencionirati 1600 kuna, a toga, naglašava, "nema nigdje osim u Zagrebu". Napomenuo je i da se izjednačila gradska potpora u privatnim i vjerskim vrtićima. "Paket" predškolske skrbi je u gradskoj blagajni težak 800 milijuna kuna, a od roditelja ćemo "ubrati" 100 milijuna kuna i pokriti tek malen dio tih troškova", dodao je Bandić i naveo da se vrtićkim uslugama danas koristi 32,5 tisuća djece.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika