21.12.2011. / 19:39

Autor: Hina

Kostelić pobjednik slaloma u Flachau

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić pobjednik je noćnog slaloma Svjetskog kupa u Flachau što je njegova 20. pobjeda u karijeri, te 13. u slalomu.

Ivica KostelićIvica KostelićHrvatski skijaš Ivica Kostelić pobjednik je noćnog slaloma Svjetskog kupa u Flachau što je njegova 20. pobjeda u karijeri, te 13. u slalomu.

Aktualni pobjednik Svjetskog kupa 'profesorski' je odradio obje vožnje na stazi Griessenkar. U prvoj je bio najbrži, dok je u drugoj ostvario peto vrijeme što je ukupno bilo dovoljno za pobjedu. Drugo mjesto sa sedam stotinki sekunde zaostatka osvojio je Šveđanin Andre Myhrer, dok je treći bio Talijan Cristian DeVille sa devet stotinki sekunde zaostatka. Naš drugi predstavnik Dalibor Šamšal nije izborio nastup u drugoj vožnji.

Austrijanac Marcel Hirscher je zadržao vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa premda nije završio današnju utrku. Hirscher i dalje ima 425 bodova, Norvežanin Aksel Lund Svindal je drugi sa 416 bodova, dok je na trećem mjestu Amerikanac Ted Ligety sa 385 bodova. Ivica je uoči današnjeg slaloma bio na devetom mjestu, no sa novih 100 bodova skočio je na petu poziciju sa 329 bodova.

Sa dvije pobjede (Beaver Creek, Flachau) i jednim petim mjestom (Alta Badia) Kostelić se vratio na vodeću poziciju u poretku slalomaša sa 245 bodova, Talijan DeVille je drugi sa 180 bodova, a Šveđanin Myhrer treći sa 170 bodova.

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

registracija
25/11/11

jzadra17, 21.12.11. 21:43

Svijetla stranica našeg sporta nakon mraka koji nam priređuje nogometna mafija.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika