22.12.2011. / 10:36

Autor: Totalsport

NHL: Najbolji igrač lige vratio se u velikom stilu

Vodeća momčad cijele lige s 48 bodova su Chicago Blackhawksi, prvaci iz pretprošle sezone. Potvrdili su dominaciju domaćom 5-1 pobjedom nad Montreal Canadiensima došavši do osme pobjede u deset zadnjih utakmica

Claude Giroux Claude Giroux Zabio je Claude Giroux jedan gol i asistirao za preostala tri suigrača pri gostujućoj 4-1 pobjedi Philadelphia Flyersa na gostovanju kod Dallas Starsa.

Nije Giroux, inače najučinkovitiji napadač lige s 43 poena, igrao od desetog prosinca, kada ga je suigrač Wayne Simmonds nespretno pogodio koljenom u stražnji dio glave. Osjećao je simptome potresa mozga.

U posljednjih su 13 utakmica Flyersi upisali deset pobjeda, dok su na 18 ovosezonskih gostovanja izborili 13 pobjeda. Vodeća su momčad Istočne konferencije s 46 bodova.

Na Girouxove su asistencije u Dallasu u srijedu još zabijali Simmonds, češki veteran Jaromir Jagr te slovački branič Andrej Meszaroš.

Vodeća momčad cijele lige s 48 bodova su Chicago Blackhawksi, prvaci iz pretprošle sezone. Potvrdili su dominaciju domaćom 5-1 pobjedom nad Montreal Canadiensima došavši do osme pobjede u deset zadnjih utakmica.

U derbiju večeri Vancouver Canucksi su u svojoj Rogers Areni pobijedili Detroit Red Wingse 4-2. Igrač utakmice bio je golman domaćeg sastava Roberto Luongo koji je obranio 38 udaraca.

U 7-2 domaćoj pobjedi nad Tampa Bayom San Jose Sharksi su zabili najbržih pet golova u klupskoj povijesti. Uspjelo im je to u uvodnih 14 minuta i 47 sekundi igre.

NHL liga, srijeda:

Carolina - Phoenix 3-4

Chicago - Montreal 5-1

Dallas - Philadelphia 1-4

Colorado - St. Louis 3-2

Vancouver - Detroit 4-2

San Jose - Tampa Bay 7-2

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika