22.12.2011. / 10:59

Autor: Totalsport , Nacional.hr

DFB-Pokal: Prvi poraz Finkova HSV-a, ispali i branitelji naslova

Stuttgart je na svojoj Mercedes-Benz-Areni pobijedio HSV 2-1, te hamburškoj momčadi nanio prvi poraz u eri trenera Thorstena Finka

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNogometaši Stuttgarta i Borussije iz Mönchengladbacha posljednja su dva kluba s izborenim nastupom u četvrtfinalu Njemačkog kupa.

Stuttgart je na svojoj Mercedes-Benz-Areni pobijedio HSV 2-1, te hamburškoj momčadi nanio prvi poraz u eri trenera Thorstena Finka. Otkako je bivši Bayernov nogometaš došao iz Basela, Hamburžani su bili na nizu od osam bundesligaških utakmica bez poraza, a slavili su jednom i u DFB-Pokalu.

Presudio je gostima njemački reprezentativni napadač Cacau, koji je na asistencije Talijana Cristiana Molinara u 23. i 63. minuti zabijao za vodstvo. Gosti su uspjeli anulirati tek prvo, i to najvećom zaslugom Mladena Petrića, koji je inicirao akciju, proigrao asistenta Paula Guerrera, te potom vlastitim pritiskom natjerao domaćeg braniča Kvista na autogol.

Ušao je u igru Hambružana Petrić u 46. minuti. Ivo Iličević odigrao je ponovno cijelu utakmicu.

Sjajnu su polusezonu nogometaši Borussije iz Mönchengladbacha završili domaćom 3-1 pobjedom nad Schalkeom, koja ih je lansirala među najboljih osam momčadi u DFB-Pokalu.

Imali su pritom domaći veliku pomoć dvojice gostujućih nogometaša: napadača Klaas-Jana Huntelaara i golmana Larsa Unnerstalla.

Nizozemac je u prvoj minuti drugog poluvremena zbog bezveznog prigovora pomoćnom sucu zaradio drugi žuti karton pri samo 1-0 vodstvu domaćeg sastava, dok je 21-godišnji vratar darivao domaćine pri drugome i trećem pogotku.

Oba mu je zabio Marco Reus: prvi, za 2-0, s preko 25 metara nakon katastrofalne golmanove reakcije na gol-liniji, a drugi, za 3-1, nakon što je pri istrčavanju promašio loptu u klizećem startu.

Prvi je gol bio majstorski pogodak Venezuelca Juana Aranga, koji je još jednom pokazao da posjeduje možda i najkvalitetniju lijevu nogu u Bundesligi plasiranim udarcem izvan 16-erca u 18. minuti.

U ovoj je utakmici Schalke, pobjednik DFB-pokala prošle sezone, izvan kaznenog prostora primio dva gola. Tijekom svih 17 ovosezonskih bundesligaških utakmica dogodilo se to sastavu Huuba Stevensa, koji je u ovoj utakmici vođenje momčadi prepustio pomoćniku Eichkornu, jedan jedini put.

Na 2-1 za goste je u 70. minuti smanjio mladi Julian Draxler.U srijedu kasno navečer ždrijebani su parovi četvrtfinala Njemačkoga nogometnog kupa. Rekorder po broju (15) naslova pobjednika natjecanja, minhenski Bayern, gostovat će kod Stuttgarta.

Njemački nogometni kup, osmina finala:

Hertha - Kaiserslautern 3-1 (Ramos 44, Lasogga 59, Ebert 90 / Shechter 51)

Holstein Kiel - Mainz 2-0 (Ujah 6-ag, Müller 64)

Stuttgart - HSV 2-1 (Cacau 23, 62 / Kvist 54-ag)

Borussia M. - Schalke 3-1 (Arango 18, Reus 56, 88 / Draxler 70)

Njemački nogometni kup, četvrtfinalni parovi:

Stuttgart - Bayern

Hertha - Borussia M.

Holstein Kiel - Borussia D.

Hoffenheim - Greuther Fürth

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika