22.12.2011. / 14:36

Autor: Nacional.hr

Agrokor organizira edukaciju o opasnostima od mina

U Domu specijalne policije u Zagrebu, 20. prosinca 2011. potpisan je sporazum o provedbi projekta Edukacije i informiranja kooperanata članica Agrokor koncerna - Belje d.d., Vupik d.d. i PIK Vinkovci d.d., o opasnostima od mina. Sporazum su potpisali Damir Kuštrak, izvršni potpredsjednik za izvozna tržišta Agrokor d.d. i Đurđa Adlešić, upraviteljica Zaklade za humanitarno razminiranje Hrvatske “Hrvatska bez mina”

Sudionici edukacijeSudionici edukacijeOvaj projekt pokrenut je s ciljem kako bi se stanovništvo educiralo i informiralo o opasnostima od mina, ali i upozorilo poljoprivredno stanovništvo kako i na koji način reagirati u slučaju pronalaska mine, koga obavijestiti te kako se zaštiti i osigurati u takvim situacijama.

Povodom toga jučer je nakon potpisivanja održana i svečana dodjela certifikata o osposobljenosti za edukaciju stanovništva o opasnostima od mina, a koje su svim polaznicima ovog projekta uručili Đurđa Adlešić, Zdravko Modrušan, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje te Nikola Pavković predsjednik Nadzornog odbora HCR-CTRO-a.

"Agorkor koncern je sa zadovoljstvom sudjelovao u ovom projektu, jer vjerujemo da ovakvim ulaganjima te potpori Hrvatskom centru za razminiranje možemo podići svijest o opasnosti od mina, ali i omogućiti svim poljoprivrednicima da vrijedno i marljivo rade svoj posao bez straha za vlastiti život. Vjerujem da će Belje, Vupik i PIK Vinkovci ovim projektom postati još uspješnije te da će svi oni koji će raditi, sudjelovati u provedbi ovog projekta istinski uživati u čarima slavonskih ravnica", rekao je Damir Kuštrak, izvršni potpredsjednik za izvozna tržišta Agrokor d.d.

Upraviteljica Zaklade za humanitarno razminiranje Hrvatske "Hrvatska bez mina" Đurđa Adlešić zahvalila je Agrokor koncernu na velikoj pomoći i podršci: "Pa prije svega zahvaljujem Agrokoru na brzoj reakciji i što su prepoznali važnost ovog projekta i programa. Želja mi je da dođemo do sredstava i broj žrtava svedemo na nulu, a samo ovakvim poticajima i projektima možemo ostvariti zacrtane ciljeve. Vama svima čestitam na trudu, što ste odlučili svoje vrijeme odvojiti za pomoć drugima, što će te svojim znanjem pomoći drugima, te što ste pokazali plemenitost u u ovim ne baš lijepim vremenima. Ovom prilikom želim Vam sve najbolje u Vašem daljnjem radu i djelovanju".

Vezane vijesti

Tri dana za uništavanje 1200 mina iz Darđanskih šuma

Tri dana za uništavanje 1200 mina iz Darđanskih šuma

Tijekom 55 dana, koliko je trajalo razminiranje dijela Darđanskih šuma kod Osijeka, pronađeno je 1200 mina, ukupne mase pet tona, čije uništavanje… Više

Komentari

registracija
27/11/11

Culex, 22.12.11. 15:31

Slovenci nisu pozvani.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika