22.12.2011. / 14:46

Autor: Nacional.hr

Čačić:

'Agrokorov interes je hrvatski interes'

"Svi nesporazumi koji se ovoga trenutka događaju su, pretpostavljam, posljedica manje gospodarskih faktora, a više nekog političkog trenutka u kojem se Slovenija nalazi", naglasio je predsjednik HNS

Radimir Čačić (desno)Radimir Čačić (desno)Potpredsjednik buduće Hrvatska vlade, Radimir Čačić, bio je upitan od novinara nakon konstituirajuće sjednice Hrvatskog sabora i o uključivanju Vlade oko moguće Agrokorove kupnje slovenskog trgovačkog lanca Mercator.

Prodaja Mercatora Agrokoru je trenutno na čekanju. "Hrvatska vlada sasvim sigurno mora uvijek i snažno podržati poštivanje svih tržišnih regula, asocijacija u kojima se već nalazi i asocijacija u koje ćemo tek formalno ući. To očekujemo i od drugih zemalja i iza toga stojimo", rekao je Čačić novinarima u Saboru.

Dodao je kako je kupnja interes najveće hrvatske privatne tvrtke, hrvatske države, građana, ali i slovenskog gospodarstva. "U ovom se slučaju radi o jakom interesu najveće hrvatske privatne kompanije, a time je to i u interesu hrvatske države i građana. Dobro je i naš je stav da je taj interes istovremeno i interes slovenskog gospodarstva. Svi nesporazumi koji se ovoga trenutka događaju su, pretpostavljam, posljedica manje gospodarskih faktora, a više nekog političkog trenutka u kojem se Slovenija nalazi", naglasio je predsjednik HNS.

Budući ministar gospodarstva je istaknuo kako će ekonomska logika na kraju nadvladati 'političke šumove u komunikacijskom kanalu na zadovoljstvo hrvatske i slovenske države i građana'.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
16/1/10

blaise, 22.12.11. 15:23

Budući potpredsjednik Vlade za gospodarstvo nas je razočarao prije nego što je to postao. Rečenica da je interes Agrokora = interes hrvatske države i građana logička je besmislica koja bi trebala biti kažnjiva. A da Agrokor pokušava, bez svog novca, kupiti tvrtku koja je puno bolja od njegovog Konzuma, da bi poljepšao krvnu sliku prezaduženog Agrokora, bi trebalo i Čačiću biti jasno.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 22.12.11. 15:31

Uništavanje Kamenskoga je isto u našem interesu.


registracija
30/11/10

jato, 22.12.11. 15:40

Agrokorov interes je hrvatski interes'...pardonček Gazimir htjede reć "Todorićev interes je i moj interes"


registracija
24/3/10

bagsy, 22.12.11. 20:08

Novac koji je financirao političku kampanju je zbog grižnje savijesti progovorio i otkrio svog makroa kao i mušteriju


registracija
24/3/10

bagsy, 22.12.11. 20:14

Sad će i kupnja ine od strane mađara biti 'hrvatski interes'.Milanoviću bi bilo bolje da si složi saborsku većinu,nogira ovu kvazi elitu haensovsku,koja btw ne bi prešla prag da je nastupala solo na izborima,kao i druge klijantelestičke stranke(hsls,hss,hsp)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika