22.12.2011. / 15:38

Autor: Nacional.hr

Elizabeti Gojan ukinuta emisija 'Oko globusa'

"Iskreno, mislim da je razlog za to javno podizanje glasa i davanje podrške Šprajcu", izjavila je Gojan

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNovinarki i urednici Elizabeta Gojan ukinuta je emisija 'Oko globusa' na HTV-u, prenose mediji.

Iako vodstvo državne televizijske kuće tvrdi kako je razlog ukidanju emisije mala gledanost od 2,7 posto, Gojan smatra kako je razlog za ukidanje u činjenici kako je godinama javno podržavala kolege koji su se našli na meti uprave.

''Što god da kažu, nije istina. 'Oko globusa' bilo je gledanije od 'Paralela', budžet za emisiju nije probijen, dakle novca ima. Iskreno, mislim da je razlog za to javno podizanje glasa i davanje podrške Šprajcu", izjavila je Gojan za tportal.

Iz HRT-a u narednih nekoliko mjeseci navodno planiraju ukinuti i 'Paralele' te najavljuju stvaranje novog vanjskopolitičkog magazina koji bi objedinio dvije ukinute emisije. "Posljednje 'Oko globusa' ići će 1. siječnja. Razlozi za gašenje su racionalizacija poslovanja, nedostatak novca, a s obzirom na to da su 'Paralele' i 'Oko globusa' imali podjednaku gledanost, odluka je pala na 'Oko' jer ima manju tradiciju, odnosno kraći period se emitira", rekla je pak glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin Jelenc.

Vezane vijesti

HRT nelegalno poskupio naknade?

HRT nelegalno poskupio naknade?

Hrvatska radio televizija je nepravedno i protivno zakonima tržišnog natjecanja podigla cijene naknada kabelskim i satelitskim operaterima koji bi u… Više

Komentari

registracija
30/11/09

Dugoprugas, 22.12.11. 17:04

Dokle ce oni maltretirati jadne malobrojne gledatelje HDZ-ove televizije.?


registracija
21/12/11

fumukanda, 22.12.11. 23:01

ukidaju sve ono sto je dobro.Sada neka ukinu jos onih jadnih pola ure kulture pa stvarno vlastodrzci mogu reci da rade na kulturnom indentitetu nase drzave.Sramota!Umjesto da se kulturno uzdizemo(a u to spadaju i dokumentarne emisije iz svijeta) oni nam to malo emisija ukidaju!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika