22.12.2011. / 17:39

Autor: Hina

Papa: Europljanima u krizi manjka solidarnosti

"Europa se nalazi u gospodarskoj i financijskoj krizi koja se u konačnici svodi na etičku krizu koja prijeti Starom kontinentu", izjavio je Papa u tradicionalnom godišnjem obraćanju rimskoj kuriji u Vatikanu

Foto: Pixsell (arhiva)Foto: Pixsell (arhiva)Papa Benedikt XVI. u četvrtak je ustvrdio da je kriza u kojoj se nalazi Europa u osnovi kriza etičnosti, jer Europljanima često manjka "motivirajuće snage" kako bi podnijeli žrtve koje zahtijeva solidarnost s najsiromašnijima među njima.

"Europa se nalazi u gospodarskoj i financijskoj krizi koja se u konačnici svodi na etičku krizu koja prijeti Starom kontinentu", izjavio je Papa u tradicionalnom godišnjem obraćanju rimskoj kuriji u Vatikanu.

"Iako su vrijednosti poput solidarnosti, angažiranja u korist drugih, odgovornosti za siromašne i potrebite u najvećoj mjeri bespogovorne, često nedostaje motivirajuće snage koja bi pojedinca ili veće društvene skupine motivirala na odricanja i žrtve", rekao je Papa u govoru usredotočenom na "novu evangelizaciju", koju je odredio kao prioritet svojeg pontifikata i u kojoj je ključnu ulogu namijenio mladima.

Pozdravljajući Papu, nekadašnji državni tajnik Svete Stolice kardinal Angelo Sodano naglasio je kako kardinali, usprkos poodmakloj dobi, žele Benediktu XVI. pomoći u provedbi "nove evangelizacije".

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika