22.12.2011. / 21:51

Autor: Hina

Slovenski ministar želi stabilno vlasništvo u Mercatoru

Odluku uprave Mercatora da namjerava objaviti ponudu o preuzimanju Pivovarne Laško (PL) koja posjeduje 23,34 posto Mercatorovih dionica komentirao je u četvrtak i slovenski ministar poljoprivrede Dejan Židan.

Dejan ŽidanDejan ŽidanOdluku uprave Mercatora da namjerava objaviti ponudu o preuzimanju Pivovarne Laško (PL) koja posjeduje 23,34 posto Mercatorovih dionica komentirao je u četvrtak i slovenski ministar poljoprivrede Dejan Židan.

Židan je za Slovensku tiskovnu agenciju (STA) izjavio da ga je objava te odluke iznenadila, ali nije želio komentirati mišljenja da se radi o "manevru odugovlačenja" kako ne bi došlo do prodaje Mercatora hrvatskom koncernu Agrokor.

Židan je, navodi slovenska agencija, rekao da osobno želi da i Mercator i Pivovarna Laško (PL) konačno dobiju stabilnu vlasničku strukturu, narušenu prijašnjih godina postupkom tzv. tajkunske privatizacije.

"Najveća je pogreška napravljena time što su kompanije otkupljivali ljudi bez vlastite imovine, kreditima koje su prenijeli u teret otkupljenih tvrtki", rekao je Židan.

"Želim da se nestabilno vlasništvo koje je nastalo na takav način završi što prije i što povoljnije, kako za same tvrtke, tako i za ljude koji su u njima zaposleni", rekao je Židan.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika