23.12.2011. / 11:55

Autor: Hina , Nacional.hr

Staničić:

Hrvatska neće mijenjati politiku prema BiH

Staničić je naznačio kako bi Hrvatska ulaskom u Europsku uniju mogla biti poluga koja će i BiH povući prema europskim integracijama

Sarajevo (Ilustracija)Sarajevo (Ilustracija)Bez obzira na promjenu vlasti Hrvatska u ključnim aspektima neće mijenjati svoju politiku prema Bosni i Hercegovini, izjavio je hrvatski veleposlanik u toj zemlji Tonči Staničić.

"To je jedna od stvari oko kojih u Hrvatskoj postoji konsenzus među ključnim političkim čimbenicima i sigurno se stajališta oko toga neće mijenjati", kazao je Staničić u intervjuu kojega je u petak objavilo sarajevsko "Oslobođenje".

Dodao je kako je moguća promjena u pristupu i načinu na koji će Hrvatska djelovati u odnosu na BiH, no u ključnim stvarima promjena zasigurno neće biti.

"Dapače, mislim da s obzirom da i predsjednik i nova vlada dolaze iz istog političkog miljea to može biti olakšavajući čimbenik da se neke stvari učinkovitije rješavaju", kazao je hrvatski veleposlanik.

Staničić je naznačio kako bi Hrvatska ulaskom u Europsku uniju mogla biti poluga koja će i BiH povući prema europskim integracijama.

"Mi možemo odigrati ulogu produžene ruke EU i nadam se da će tako i biti", izjavio je hrvatski veleposlanik dodajući kako su potpuno neutemeljena bilo kakva strahovanja da bi BiH mogla imati nekih poteškoća nakon ulaska Hrvatske u EU.

Komentirajući opće stanje u BiH Staničić je ocijenio kako je ono "vrlo ozbiljno".

Konstatirajući kako je sve ono što se zbiva u BiH još od izbora 2010. godine zabrinjavajuće, Staničić je kazao kako je krajnje vrijeme pitati se kuda sve to vodi.

"Neke se stvari moraju popravljati vrlo brzo jer će inače biti nepopravljive na štetu svih koji ovdje žive. Ne bih to nazvao raspadanjem države, ali da se dovodi u pitanje BiH onakvu kakva je uvijek bila - to da", Staničićev je zaključak.

Vezane vijesti

Libija proglasila nacionalno oslobođenje

Libija proglasila nacionalno oslobođenje

Libija je u nedjelju proglasila nacionalno oslobođenje nakon 42 godine vladavine Momera Gadafija, koja je okončana njegovim zarobljavanjem i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika