23.12.2011. / 15:30

Autor: Hina

Čačić: Nadam se da će HDZ biti ozbiljna i odgovorna oporba

Čelnik HNS-a i potpredsjednik vlade, Radimir Čačić izjavio je u stanci današnje sjednice Hrvatskog sabora kako se nada da će HDZ u oporbi biti ozbiljna i odgovorna stranka, "konstruktivna u oporbi i uspješna u opoziciji".

Radimir ČačićRadimir ČačićČelnik HNS-a i potpredsjednik vlade, Radimir Čačić izjavio je u stanci današnje sjednice Hrvatskog sabora kako se nada da će HDZ u oporbi biti ozbiljna i odgovorna stranka, "konstruktivna u oporbi i uspješna u opoziciji".

Na novinarski upit kakav će HDZ biti u oporbi, Čačić je kazao da to ovisi o tome "kako će se razviti unutarstranačka borba u HDZ-u".

"Ako završi onako kako bih ja želio, a vjerojatno kako bi želio i veliki dio građana, dakle kao ozbiljna i odgovorna stranka, konstruktivna u oporbi i uspješna u opoziciji, onda nećemo imati reprize dosadašnjih ponašanja", kazao je Čačić. Dodao je da će stanje biti gore ako unutarstranačka borba "završi onako kao što je to do sada bilo".

Komentirajući usuglašavanje oko sadržaja pitanja koje će se postaviti na referendumu za ulazak Hrvatske u Europsku uniju, Čačić je jučerašnji potez HDZ-a ocijenio jako dobrim jer je on, kako je rekao, "dobar za zemlju i za demokratsku atmosferu".

Dodao je i kako je taj potez "pozitivan poen za HDZ na tragu nastavka suradnje za Europu". Naglasio je kako je važno da "HDZ želi supotpisati sve odluke vezane za referendum zajedno s klubovima Kukuriku koalicije i SDSS-om".

Osvrnuvši se na stanku koju je Klub zastupnika HDZ-a zatražio netom nakon početka sjednice Sabora, Čačić je kazao kako su "dok su pili kavu predvidjeli da će prva rečenica HDZ-a biti da će tražiti stanku".

"Od HDZ-a se to mora i može očekivati, to je način koji je uvijek bio prisutan, tome se nema što prigovoriti", kazao je Čačić.

Kazao je kako je HDZ-ovo protestiranje na to što nije bilo pripremljenog poslovnika na stolovima "specifična karakteristika za HDZ" te dodao kako on "ne bi mogao to uopće izreći".

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
12/1/11

siziff, 23.12.11. 15:46

Sigurno da će biti ozbiljna i odgovorna oporba kao šta su ozbiljno i odgovorno vodili zemlju do sada

Čaćiću!
Ti češ sigurno proslaviti politiku!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika