23.12.2011. / 15:35

Autor: Totalsport

Srna: Možemo proći skupinu na Euru

Španjolska je favorit za osvajanje Eura, ali naš će dvoboj s njima biti interesantan. Naša prva utakmica protiv Irske bit će vrlo opasna

Darijo Srna Darijo Srna Kapetan Šahtara i hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna dao je intervju za službenu web-stranicu Europeke nogometne federacije (UEFA) u kojem je progovorio kako o nadolazećem Euru u Ukrajini i Poljskoj, tako i svom klubu.

Hrvatska će na Euru igrati u skupini C zajedno sa Španjolskom, Italijom i Irskom, a Srna konkurenciju ocjenjuje na sljedeći način:

- Naša skupina nije tako strašna. Igrati protiv Španjolske je san svakoga igrača. Onda imamo Italiju i Irsku, cijeli će svijet gledati te utakmice, a mi možemo proći u nokaut-fazu natjecanja. Španjolska je favorit za osvajanje Eura, ali naš će dvoboj s njima biti interesantan. Naša prva utakmica protiv Irske bit će vrlo opasna. Imaju velikog trenera u Giovanniju Trapattoniju. Ali mislim da će završiti dobro po nas, moramo pobijediti u tom susretu.

Malo razočaranje za Srnu bilo je kada je ždrijebom odlučeno da će "vatreni" igrati svoje utakmice u Poznanu i Gdanjsku u Poljskoj, a ne u njegovoj Ukrajini.

- Zaista mi je žao što nećemo igrati u mojoj Ukrajini. Imali smo Šahtarov trening-kamp kao naš prvi izbor za bazu, ali to sada nije opcija jer je predaleko od Poznana. Ondje bismo imali savršene uvjete. Ali možda će više navijača doći u Poljsku jer je bliža od Ukrajine, iako bi nas naši navijači pratili i na kraj svijeta.

Prisjetio se hrvatski kapetan i dodatnih kvalifikacija s Turskom u kojima je hrvatska reprezentacija istanbulskom 3-0 pobjedom izborila završni turnir.

- Drago mi je da se sve tako završilo i da smo izborili završni turnir kroz dodatne kvalifikacije. Pokazali smo veliki karakter. Nikad nismo bili pod takvim pritiskom i zato je naš rezultat još veći.

Osvrnuo se tada hrvatski kapetan i na svoj klub Šahtar koji je ove sezone natjecanje u Ligi prvaka okončao kao posljednji u skupini i tako izgubio mogućnost nastavka natjecanja i u Europa ligi.

- Nije kraj svijeta. Naš predsjednik i trener to znaju. Pokušat ćemo opet sljedeće godine.

Nadalje Srna inzistira kako nikad nije zažalio transfer u Šahtar iz Hajduka 2003. godine iako su za njim interes u prošlosti pokazivali i velikani poput Barcelone i Chelseaja.

- Vrlo je lijepo igrati i živjeti u Donjecku, ljudi su ovdje ludi za nogometom. Imamo uvjete kojima mnogo veći klubovi u Europi ne mogu parirati. Nije mi žao što nisam zaigrao za veliki klub u zapadnoj Europi. Nikad mi neće biti žao. Da mogu ponovo birati, ponovo bih isto izabrao. Ponosan sam na ono što sam učinio. Došao sam ovdje kada je klub bio na niskoj razini. Sada je Šahtar među najboljim europskim klubovima, a ja sam kapetan već pet godina. Osvojio sam puno trofeja, bio sam u momčadi kola Lige prvaka prošle sezone, a sve to sa Šahtarom. Mnogo je teže to učiniti sa Šahtarom nego sa Barcelonom. Za mene je to velika čast.

Vezane vijesti

Srna: Zašto se uvijek velike gura naprijed?

Srna: Zašto se uvijek velike gura naprijed?

Gotovo cijela nogometna Europa je složna u tome da je njemački sudac Wolfgang Stark prilično oštetio Hrvatsku u utakmici Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika