23.12.2011. / 15:21

Autor: Naciona List

Novi zimski trend

Naciona list: Roditelji zbog skijanja prisiljeni djecu ostaviti na ulici

Borovec je upozorio na to da se radi o potencijalno velikom problemu jer bi se napuštena djeca mogla udruživati u bande koje bi kopanjem po kontejnerima i sakupljanjem plastičnog otpada mogli bitno ugroziti standard siromašnih te opstanak umirovljenika

Dok roditelji u živaju u zimskim radostima po drugim državama, njihova djeca čine štetu umirovljeničkoj populaciji, mažnjavajući im kruh njihov svakjučerašnjiDok roditelji u živaju u zimskim radostima po drugim državama, njihova djeca čine štetu umirovljeničkoj populaciji, mažnjavajući im kruh njihov svakjučerašnjiOvih dana zagrebačke su ustanove za zbrinjavanje napuštene djece zatrpane pozivima roditelja koji su uplatili skijaške aranžmane, a nemaju novca da bi sa sobom mogli povesti i svoje najmlađe. Naime, u siječnju će 15 posto više Hrvata nego lani otići na skijanje, ali kako je kriza ozbiljno ugrozila njihove kućne proračune, djeci su uskratili zimovanje i pokušali ih privremeno udomiti u ustanovama za nezbrinutu djecu.

Ravnatelj Doma za nezbrinutu djecu u Nazorovoj u Zagrebu potvrdio je za Naciona list ovaj novi hrvatski zimski trend.

"Najčešće se radi o običnim ljudima koji zbog prestiža žele otići na skijanje, ali zbog loše financijske situacije moraju štedjeti. Nažalost, breme krize palo je i na najmlađe, pa smo im izašli ususret i prihvatili privremeno udomiti nekoliko maloljetnika", rekao je ravnatelj Doma čiji su kapaciteti puno manji u odnosu na broj zahtjeva koji su dobili prošlog tjedna. Tim povodom oglasio se Krunoslav Borovec, glasnogovornik MUP-a, koji je izrazio bojazan da će mnogi roditelji, u nedostatku druge opcije, svoju djecu biti prinuđeni ostaviti na ulici.

Borovec je upozorio na to da se radi o potencijalno velikom problemu jer bi se napuštena djeca mogla udruživati u bande koje bi kopanjem po kontejnerima i sakupljanjem plastičnog otpada mogli bitno ugroziti standard siromašnih te opstanak umirovljenika.

Vezane vijesti

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje u takozvanom "slučaju selodjeb" u kojem se predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka sumnjiči da je… Više

Komentari

registracija
30/12/08

csiki, 28.12.11. 19:24

Imao sam priliku da jedan deo godisnjeg odmora provedem na Zlatiboru. Provod je bio odlican i sto sam primetio srbima na prvom mestu bili su deca toku dana Luna parkovi su bili u potpunosti bili zauzeti sa decom a uvece restorani su bili prazni.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.