23.12.2011. / 19:46

Autor: Deutsche Welle

Ferrari "bacio oko" na Vettela?

Nakon intervjua koji je šef Ferrarija dao televiziji RTL, njemački tisak nagađa da bi moglo doći do velikog transfera u Formuli 1. Luca di Montezemolo, naime, bacio je oko na njemačkog vozača Sebastiana Vettela.

Sebastian VettelSebastian VettelŠef Ferrarija 64-godišnji Luca di Montezemolo očigledno priprema iznenađenje, piše njemački dnevnik Bild. On je za Bild izjavio da "planira budućnost i da pored ostalog razmišlja i o dva mlada i konkurentna njemačka vozača".

Logično je da Ferrari pokušava poboljšati svoje redove. Jer, imao je razočaravajuću sezonu. Njegovi vozači kao što su Španjolac Fernando Alonso i Brazilac Felipe Massa, sezonu su završili na trećem odnosno šestom mjestu - daleko ispod svih očekivanja. A s jednim Nijemcem Ferrari je uživao zlatna vremena. Michael Schumacher je od 2000. do 2004. pet puta bio svjetski prvak Formule 1, podsjeća ovaj njemački bulevarski list.

U ekskluzivnom intervjuu televiziji RTL Di Montezemolo je kazao da mu se Sebastian Vettel jako sviđa. „Prije svega sviđa mi se kao čovjek. A to je za mene najvažnije, da je čovjek pristojan, s bistrim umom kao i to da je dobar i brz pilot bolida. Gledano iz ove perspektive jako mi se sviđa", kazao je Di Montezemolo za RTL. Dodao je da je Sebastian vrlo brz, da je imao mnogo sreće da je vozio najbolji auto, ali i neospornu kvalitetu. „Iako još tako mlad on je jedan od najboljih vozača Formule 1", dodao je.

"Mogu zamisliti crveni auto"

No, i svjetski prvak Sebastian Vettel je doprinio brujanju njemačkog tiska. On je također za RTL izjavio da ne isključuje mogućnost da će voziti za Ferrari - možda čak i skupa s Fernandom Alonsom. „Ali, dok nam traju ugovori sigurno nećemo. Jer, vjerujem da smo obojica sretni u svojim timovima. A već sam jednom kazao da mogu zamisliti da ću jednog dana sjediti u crvenom autu, u kojem još uvijek sjedi Fernando Alonso", kazao je Vettel za RTL u intervjuu koji će biti emitiran u nedjelju, uoči trke za Veliku nagradu Italije, a prenosi internet portal Sport 1.

Sebastian Vettel je prošle godine postao najmlađi dvostruki prvak Formule 1. U japanskoj Suzuki je kroz cilj prošao tek treći, ali je slavio već ranije osigurao dovoljno bodova da mu je to bilo dovoljno da po drugi put zaredom postane svjetski prvak u Formuli 1. Mladi vozač je tako postao deveti nosilac titule najbržega koji je uspio obraniti status prvaka. U tome je do sad bio najuspješniji Michael Schumacher - on je pet puta branio titulu, a ovaj put je tek, u znak poštovanja, u svom Mercedesu, otpratio Vettela u počasnom krugu. Tri puta za redom je titulu uspio obraniti legendarni Juan Manuel Fangio.

"Go hard or go home!"

Isto kao i Michael Schumacher i Vettel je vrlo pedantan i opsjednut detaljima. Ali, za razliku od svoga velikog uzora on ne djeluje tako ozbiljno već dovitljivo i uvijek sa smiješkom na licu. To ga čini vrlo simpatičnim. Riječi hvale Vettelu su ove godine upućivali i suparnici: „Vettel vozi fantastično. Ove godine on je načinio malo ili gotovo nijednu grešku", rekao je dvostruki prvak svijeta Fernando Alonso. "Sebastian je jedini vozač koji je ove godine okončao sve utrke i uz to vozi vrlo, vrlo dobro", naglasio je ovaj Španjolac. I Britanac Lewis Hamilton je potvrdio da je vozač Red Bulla imao izuzetnu sezonu: "Mislim da je u ovoj godini bio izuzetan. Napravio je fantastičan posao."

I onda ne čudi ni oduševljenost šefa Ferrarija Luce di Montezemola ovim mladim Nijemcem i moguća želja da ga vidi u svom timu i u crvenom bolidu. A sam Sebastian Vettel vozi uvijek za pobjedu i samo pobjedu: "Uvijek puni gas. Go hard or go home", tako glasi Vettelov moto.

Deutsche Welle

Vezane vijesti

Hamiltonu VN Kanade

Hamiltonu VN Kanade

Britanski vozač Lewis Hamilton u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Kanade, sedme utrke SP-a Formule 1 održane u Montrealu. Hamilton je sedmi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika