25.12.2011. / 15:08

Autor: Hina

Josipović čestitao Božić grkokatolicima

"Raznolikost u kulturi i tradiciji bogatstvo je naše domovine", rekao je Josipović, koji je ove godine prvi put na Božić posjetio i grkokatoličke vjernike, koji su ga u crkvenim prostorijama dočekali nakon božićne liturgije

ArhivaArhivaPredsjednik Republike Ivo Josipović danas je Božić čestitao i grkokatoličkim vjernicima u zagrebačkoj crkvi sv. Ćirila i Metoda, istaknuvši da je Hrvatska zemlja vjerskih sloboda u kojoj sve vjerske zajednice uživaju ista prava.

"Raznolikost u kulturi i tradiciji bogatstvo je naše domovine", rekao je Josipović, koji je ove godine prvi put na Božić posjetio i grkokatoličke vjernike, koji su ga u crkvenim prostorijama dočekali nakon božićne liturgije.

Četitajući im 400. obljetnicu crkvenog zajedništva sa Svetom stolicom, zahvalio im je što čuvajući tradiciju i propovijedajući svoju vjeru, propovijedaju mir i dobro.

Četiristo godina koje slavite, kao jedan važan jubilej, artikuliraju i vaš vjerski identitet, rekao je predsjednik. S obzirom na to da su grkokatolici u Hrvatskoj vjernici različitih nacionalnosti, poručio im je da u duhu suradnje koji njeguju u crkvi odgajaju i svoju djecu i mlade.

"Ovo možda jest prvi, ali ne i zadnji put da sam s vama", rekao je Josipović vjernicima koji su predsjednika i njegovu suprugu Tatjanu počastili ukrajinskim "svetim jelom - kutjom" (pšenicom kuhanom na medu s makom).

Križevački biskup, rektor grkokatoličkog sjemeništa i župnik župe sv. Ćirila i Metoda Nikola Kekić, izrazio je dobrodošlicu predsjedniku i zahvalio mu na svemu što u svom mandatu čini kao predsjednik svih građana Hrvatske.

Zahvalni smo vam što imate osjećaj i za nas male kojih u Križevačkoj biskupiji, koja obuhvaća Hrvatsku, Sloveniju i BiH, ima svega oko 25 tisuća, istaknuo je Kekić.

Vezane vijesti

Vlada bez opipljivih rezultata

Vlada bez opipljivih rezultata

Predsjednik Republike Ivo Josipović, komentirajući prvih šest mjeseci koalicijske vlade Zorana Milanovića, ustvrdio je da je niz reformi pokrenuto,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika