27.12.2011. / 07:00

Autor: Barbara Ivezić

Ivan Herceg: Emotivac sam i uvijek se prvo povodim za osjećajima

Ulogom kapetana Jakova Jaše Zlatara u serijalu "Larin izbor mladi zagrebački glumac zapečatio je svoju poziciju jednog od najzgodnijih Hrvata, ali i dokazao da svaki glumački zadatak - na televiziji, filmu ili u kazalištu - shvaća jednako ozbiljno

"Jedna me draga osoba zarazila putovanjima i čini mi se da ću dobar dio honorara od "Larina izbora" potrošiti na otkrivanje svijeta", rekao je Ivan Herceg u intervjuu za Extru"Jedna me draga osoba zarazila putovanjima i čini mi se da ću dobar dio honorara od "Larina izbora" potrošiti na otkrivanje svijeta", rekao je Ivan Herceg u intervjuu za ExtruTih i zatvoren, romantičan, ponosan... Osobine su to Jakova Jaše Zlatara, glavnog junaka serijala Nove TV “Larin izbor”, koji s 30-godišnjim Ivanom Hercegom, glumcem koji ga utjelovljuje na malim ekranima, nema previše veze. “Za razliku od Jakova, meni se u životu nisu događale tako dramatične situacije pa mogu zaključiti da imamo više razlika negoli sličnosti”, otkriva glumac kojeg domaća publika najviše pamti po ulogama u TV serijalima “Dolina sunca” i “Najbolje godine”. Iako ga prati epitet velikog zavodnika - na internetskim forumima bio je proglašen jednim od najseksepilnijih Hrvata, a povezivalo ga se s kolegicama Jelenom Perčin, Zrinkom Cvitešić, Nives Čanović te TV voditeljicama Tatjanom Jurić i Ecijom Ivušić - Ivan Herceg ne opterećuje se tračevima. Ali siguran je da, za razliku od Jaše, mami ne bi dopustio da mu se petlja u izbor djevojke.

EXTRA: Prošlog tjedna prekinuli ste snimanje serijala “Larin izbor”. Kako provodite slobodno vrijeme?

- Najprije sam se dobro opustio, samo sam spavao i odmarao. Potom sam u krugu obitelji proslavio Badnjak i Božić. Sad bih trebao sjesti i napraviti plan kako ću provesti ostatak slobodnih dana. Možda nekamo i otputujem.

EXTRA: Gdje ćete i s kim proslaviti Novu godinu?

- Nisam još odlučio. Nekada odem na neki tulum, nekada otputujem, a nekad ostanem kod kuće i napravim party za prijatelje. Nisam još stigao o tome razmišljati.

EXTRA: Volite li više kućne tulume ili izlaske?

- Kako kad. Nekad mi je najugodnije u kućnoj atmosferi u dobrom društvu, a ako je dobra ekipa, ni vani nam ne može biti loše. Ali, kao što sam rekao, s obzirom na trenutačni radni tempo ne izlazim previše. Bitniji mi je odmor, opuštanje i priprema za mnogobrojne obaveze koje me očekuju već drugog dana.

EXTRA: Što je najvažnije za dobar tulum: ekipa, mjuza ili izbor cuge?

- Definitivno je najvažnija ekipa. A nije naodmet kada se i ostale stvari poklope.

EXTRA: Kakav ste domaćin? Kuhate li za svoje goste?

- E, to još nisam savladao. Iako ne znači da, kada ulovim više vremena, i to neće doći na red.

EXTRA: Jeste li očekivali ovoliki uspjeh serijala "Larin izbor" kada ste prihvatili ulogu Jakova Zlatara?

- Do sada sam sudjelovao u mnogobrojim uspješnim projektima, no ovakav uspjeh koji je postigao “Larin izbor” zaista je zadivljujući. Veliko mi je zadovoljstvo što sam dio takvog projekta i gotovo je nevjerojatno koliko su se ljudi vezali uz likove iz serije. No kada znamo koliki je trud uložen u taj serijal, to zaista ne iznenađuje.

EXTRA: Koliko ste slični Jakovu Zlataru, što vam je zajedničko, a u čemu ste potpuno različiti?

- Ovo je, čini mi se, neizbježno novinarsko pitanje, no s obzirom na veliku popularnost serije, mogu razumjeti da me želite dovesti u korelaciju s likom koji tumačim. Kao glumac se ne opterećujem time imam li sličnosti s likom, bitno mi je da se poistovjetim s njime kako bih bio uvjerljiviji u poslu koji obavljam. No za razliku od Jakova, meni se u životu nisu događale tako dramatične situacije pa mogu zaključiti da imamo više razlika negoli sličnosti.

EXTRA: Kako biste vi postupili da vam se majka tako petlja u izbor djevojke kao Jakovu? Biste li je poslušali?

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Extre

Vezane vijesti

Ivan Herceg: Ako me smatrate fatalnim, znači da sam dobro obavio posao

Ivan Herceg: Ako me smatrate fatalnim, znači da sam dobro obavio posao

Extrine čitateljice su odlučile: najpoželjniji hrvatski neženja je Ivan Herceg, zvijezda serije “Larin izbor”. Ovaj 30-godišnji televizijski, filmski… Više

Komentari

registracija
27/11/11

Culex, 27.12.11. 09:44

Koga zanima taj čovjek?Ima li ,postoji li sociološka il psihološka il psihopatološka analiza osoba kojih zanima ovaj čovjek!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika