27.12.2011. / 10:22

Autor: Totalsport

NHL: Rangersi smjenili Boston na vrhu Istočne konferencije

Chicago Blackhawksi savladali su na svom ledu Columbus Blue Jacketse s uvjerljivih 4-1

Igrači New York RangersaIgrači New York RangersaHokejaši New York Rangersa stigli su do pete uzastopne pobjede u najjačoj ligi svijeta (NHL). Rangersi su u razmaku od svega pet dana po drugi put bili bolji od gradskog rivala New York Islandersa.

Carl Hagelin postigao je dva pogotka, a Henrik Lundqvist zaustavio svih 28 udaraca upućenih prema njegovom golu u 3-0 pobjedi Rangersa. Lundqvistu je ovo bila treća utakmica ove sezone u kojoj nije primio nijedan pogodak, te 38. u sedmoj NHL sezoni. Ovom pobjedom hokejaši iz "velike jabuke" prestigli su branitelja naslova Boston na prvom mjestu Istočne konferencije, ali uz utakmicu više.

Chicago Blackhawksi savladali su na svom ledu Columbus Blue Jacketse s uvjerljivih 4-1. Viktor Stalberg postigao je dva pogotka, a golman Corey Crawford zaustavio je 37 udaraca hokejaša Columbusa. Blackhawksi su ovom pobjedom stigli do brojke od 50 bodova ove sezone s kojima predvode cijelu NHL ligu.

Detroit Red Wingsi postigli su dva pogotka u razmaku od svega 13 sekundi u gostima kod Nashville Predatorsa. Red Wingsi su slavili s 4-1 čime su Predatorsima nanijeli treći poraz u posljednje četiri utakmice. Valtteri Pilppula bio je dvostruki strijelac za gostujući sastav.

Od ostalih utakmica izdvojimo poraz Minnesote na svom ledu protiv Colorada (4-2), te gostujući poraz Washington Capitalsa kod Buffala s 4-2.

NHL liga, ponedjeljak:

Minnesota - Colorado 2-4

Buffalo - Washington 4-2

Carolina - New Jersey 4-2

NY Rangers - NY Islanders 3-0

St. Louis - Dallas 5-3

Nashville - Detroit 1-4

Chicago - Columbus 4-1

Los Angeles - Phoenix 4-3

Vancouver - Edmonton 5-3

San Jose - Anaheim 2-3

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika