27.12.2011. / 10:58

Autor: Hina

Umro glumac Ante Čedo Martinić

Ante Čedo Martinić je bio v.d. ravnatelj Drame HNK Split. Od prošle je godine bolovao od zloćudne bolesti. Unatoč tome, i dalje je snimao i radio u splitskom teatru

Photo: Ivo Čagalj/PIXSELL (Arhiva)Photo: Ivo Čagalj/PIXSELL (Arhiva)Kazališni, televizijski i filmski glumac Ante Čedo Martinić preminuo je jutros u Splitu u 52. godini od teške bolesti, potvrdilo je Hrvatsko narodno kazalište Split.

Ante Čedo Martinić je bio v.d. ravnatelj Drame HNK Split. Od prošle je godine bolovao od zloćudne bolesti. Unatoč tome, i dalje je snimao i radio u splitskom teatru.

Igrao je u komediji „Škola za žene“, seriji „Odmori se, zaslužio si“, te je ovoga ljeta snimao domaće serije „Loza“ i „Ruža vjetrova“ gdje je igrao državnog odvjetnika Anića. Glumio je i u prvoj hrvatskoj sapunici „Villa Maria“, te u „Ponosu Ratkajevih“.

Neke od drugih TV uloga bile su mu „Bitange i princeze“, „Ne daj se, Nina“ i „Novo doba“, a od filmskih uloga su „Trešeta“, „Četverored“, „Da mi je biti morski pas“ i Marjuča ili smrt“. Nekoliko je posljednjih godina na gradskoj manifestaciji Dani Dioklecijana bio rimski car Dioklecijan.

Iza sebe je ostavio suprugu i troje maloljetne djece. Porijeklom je iz Pučišća na otoku Braču.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika