27.12.2011. / 15:41

Autor: Naciona List

Naciona list: Ništa od završetka Kamenskog doba!

To u prijevodu znači da će u Hrvatskoj glavnu riječ i dalje imati Cromanjinci, zajednica dvnonožnjaka koja se tijekom minulih desetljeća uspela na vrh hranidbenog lanca. Riječ je o kreaurama koje žive u izbama na uzvišenim područjima i od državnih poticaja

Klikni pa uvećaj Cromanjinca u trenutku dok uništava posljednja utočišta ljudskosti (Photomontage; Chees)Klikni pa uvećaj Cromanjinca u trenutku dok uništava posljednja utočišta ljudskosti (Photomontage; Chees)Grupa hrvatskih znanstvenika objavila je još jednu, nimalo optimističnu studiju o neposrednoj hrvatskoj budućnosti. Nakon višetjednog istraživanja, došli su naime do zaključka kako ne postoje nikakove naznake da ce okončavanjem 2011. ujedno završiti i Kamensko doba, unatoč brojnim prijašnjim najavama da će baš do toga doći. Štoviše, 21 godinu nakon što je nastupilo u Hrvatskoj, Kamensko doba doima se žilavijim i čvršćim nego što je itko u stručnim krugovima mogao pretpostaviti. To u prijevodu znači da će u Hrvatskoj glavnu riječ i dalje imati Cromanjinci, zajednica dvonožnjaka koja se tijekom minulih desetljeća uspela na vrh hranidbenog lanca. Riječ je o kreaurama koje žive u izbama na uzvišenim područjima i od državnih poticaja.

Totalno istrebljenje ljudskosti

Prema posljednjim izvještajima sa terena, Cromanjinci uspješno osvajaju preostala područja homo-sapiensa, tjerajući ih na rub totalnog istrebljenja. Pritom se, da apsurd bude veći, cijelo vrijeme koriste izrazito primitivnim oruđem: najprije uzmu tvrtku, potom je mjesecima čoporativno rasturaju, da bi nakon tog jednostavnog procesa obrade rastjerali homo-sapiense i domogli se iznimno vrijednih zemljišta na kojem su ljudi nekad obitavali.

Zašto će Cromanjinci - čija se kultura bazira na lovu u mutnom i sakupljanju plodova tuđeg rada - nastaviti dominirati na ovim prostorima, unatoč činjenici da predstavljaju neznatni, manjinski dio ukupne populacije hominida, i dalje je misterija u akademskim krugovima. Ipak, dio eksperata je mišljenja kako razlog leži u izrazito naglašenoj nesposobnosti suprotstavljenih dvonožnih jedinki da nametnu svoje civilizacijske obrasce. Znanstvenici pritom upiru prst u smjeru Croglodita iz roda homo erectus/podrod DORH. Istraživanja su, naime, pokazala kako su ovi erectusi, iz zasad nepoznatih razloga, krenuli u pogrešnom smjeru vlastitog razvoja. "Umjesto u sapiense, naši erectusi devoluirali su u drkadžije", poručio je jedan ekspert.

Globalno zatupljenje


No, to nije jedini problem oko kojeg treba strahovati. Posebno zabrinjava činjenica da je, ekološki gledano, u posljednjih nekoliko godina Kamensko doba obilježeno primijetnim globalnim zatupljenjem, koje nastaje uslijed oslobađanja toksičnih tekstova u atmosferu. Riječ je o otrovnim maglama što se šire kao posljedica sve učestalijeg izlaska kolumnista iz debelih ispušnih crijeva velikih novinskih magnata.

"Posljedica je izrazito zagađenje javne atmosfere, ilustrativno praćeno stravičnim prizorima svinjeće vratine po superpovoljnoj cijeni i telećeg pogleda magnatovog kolumnističkog goveda", veli nam sugovornik, koji gorljivo promiče ekologiju u medijskoj stratosferi.

Dokaz?

Ipak, unatoč svemu što su čuli, poslovično skeptični novinari Naciona lista željeli su znati postoji li iti jedan konkretan dokaz koji potvrđuje zloslutnu tezu da se Kamensko doba nastavlja. "Pa gledajte....interes Agrokora i ubuduće je hrvatski nacionalni interes'", dokazao je ugledni antropolog Radimir Čačić.

Photomontage; CheesPhotomontage; Chees

Vezane vijesti

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje u takozvanom "slučaju selodjeb" u kojem se predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka sumnjiči da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.