27.12.2011. / 14:49

Autor: Hina , Nacional.hr

Linić:

Duboki rezovi

"Potrošnja će biti smanjena, a hoće li to biti pet ili devet milijardi, još će se vidjeti", izjavio je, nakon sastanka, novinarima Linić

Photo: Jurica Galoić/PIXSELL (arhiva)Photo: Jurica Galoić/PIXSELL (arhiva)Na prvom radnom sastanku nove vlade, održanom danas u Banskim dvorima, obavljene su pripreme za prvu vladinu sjednicu koja će se najvjerojatnije održati u četvrtak, a po riječima ministra financija Slavka Linića, doneseni su i obrisi proračuna za 2012. koji predviđaju smanjenje potrošnje.

"Potrošnja će biti smanjena, a hoće li to biti pet ili devet milijardi, još će se vidjeti", izjavio je, nakon sastanka, novinarima Linić, koji je potvrdio promjene u sustavu PDV-a. Pritom nije želio komentirati moguće podizanje stope PDV-a na 25 posto.

Promjene će biti, rekao je, provedene na način da se jasno naznači koje socijalne i privredne kategorije trebaju manji PDV.

Potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, uoči sastanka, novinarima je izjavio da proračun i reforme ne mogu čekati, te istaknuo važnost ključnih projekata koje zemlja mora realizirati da bi se zaustavio "slobodni pad".

Ministar branitelja Predrag Matić najavio je pak objavu Registra branitelja. "To je sigurno, ali priprema će biti temeljita. Pravi branitelji nemaju se čega bojati", poručio je.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 27.12.11. 15:32

Odrežite i granu na kojoj sjedi Nino Pavić.


registracija
28/4/10

Zvonko, 27.12.11. 15:35

Kad Predrag Fred Matić, vukovarski prvoborac i suborac Aleksandra Jevtića sa srijemskog fronta, ima u planu upoznati hrvatsku javnost o načinu na koji je on postao pukovnik HV-a i dijagnozi po kojoj je 80% invalid?

Tko je se sjetio potražiti usluge lažnog invalida u rakrinkavanju lažnih invalida/branitelja? Insideri su očito opet na cijeni!

Osim objave popisa branitelja javnost bi trebala dobiti i druge, razno-razne popise svakojakih vrsta pijavica ovoga društva. Recimo, popis aboliranih četnika, popis nasljeđenih porodičnih mirovina partizanskih boraca, popis JNA i udbaških mirovljenika a zbog dekontaminacije društva i popis dezertera.

Prije svih vrsta reformi u vidu objava popisa ministar bi trebao pohraniti bjanco osobnu mjenicu kojom bi ga mogli teretiti svi oni koji bi trpili, na ovaj ili onaj način, materijalnu, duševnu i štetu ugleda ili pak bili lišeni uhićeni! To se zove odgovornost za provođenje politike i dio proklamiranih promjena iliti zaokreta!


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 27.12.11. 20:20

svaka zatucana seljacina moze predlagati rezove. Hajdemo malo kreativnosti, Hrvatski problem nije premalo stednje vec premalo mogucnosti za kreativni rad. Politika i sjebano pravosude su ubili sav kreativni i porduktivni zivot u HR. Kada bi Google dosao u HR, jedva bi prezivljavao jer bi mu politika i drzavna birokracija sisali krv. Kome treba ured predsjednika s 20 savijetnika i ured premijera s 20 ministara i 20 savijetnika ministara. Smece od javnih biljeznika koje postoji u Hrvatskoj ne postoji nigdje u svijetu. Postoje uspijesne zemlje u svijetu, ne treba izmisljati toplu vodu, sve se zna sto mi trebamo radiit. Kada bi Svicarci imali takvu suludu drzavnu administraciju, nerealno zakonodavstvo, i ogroman politicki aparat propali bi sutra.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 27.12.11. 20:26

Zvonko javnost ima pravo znati koga placa. ako placa dezertere i abolirane cetnike neka ima popis. ako ih ne placa, onda mozemo tebi i HVIDRi ostaviti zadatak da napravite takve popise. Svaki pravi branitelj nema problema da se zna da je on branitelj.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika