28.12.2011. / 15:45

Autor: Hina

Video: Potukli se redovnici u bazilici Rođenja Isusova

Čišćenje bazilike Rođenja Isusova u Betlehemu uoči proslave Božića po julijanskom kalendaru izazvalo je u srijedu opću tučnjavu među redovnicima suparničkih kršćanskih denominacija koji ljubomorno čuvaju svoj teritorij na tome svetom mjestu.

Foto: Screenshot YouTubeFoto: Screenshot YouTubeČišćenje bazilike Rođenja Isusova u Betlehemu uoči proslave Božića po julijanskom kalendaru izazvalo je u srijedu opću tučnjavu među redovnicima suparničkih kršćanskih denominacija koji ljubomorno čuvaju svoj teritorij na tome svetom mjestu.

Šake i metle letjele su bazilikom, koja je po tradiciji izgrađena na mjestu Isusova rođenja, kada se potuklo stotinjak svećenika i redovnika Grčke pravoslavne crkve i Armenske apostolske crkve.

Red među redovnike morala je uvesti palestinska policija. "Riječ je o beznačajnom problemu koji se pojavljuje svake godine", izjavio je palestinski policijski pukovnik Halid al-Tamimi. "Sad je sve u redu. Niko nije uhićen. Sve su to Božji ljudi", dodao je.

Upravljanje bazilikom, najstarijom u Svetoj zemlji, zajednički dijele pripadnici Rimokatoličke crkve, Grčke pravoslavne crkve i Armenske crkve. Svako kršenje jurisdikcijskih granica unutar crkve nerijetko izaziva sukobe, naročito u doba čišćenja i uređivanja za proslave Božića.

Vezane vijesti

U lokalnom HDZ-u izbila tučnjava

U lokalnom HDZ-u izbila tučnjava

Nakon stranačkih izbora u prostorijama Mjesnog odbora Vukmanićki Cerovac, umirovljenik Dražeta Dražetić je završio na Odjelu intenzivne njege s… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika