29.12.2011. / 10:58

Autor: Ela Radić

Sinead O'Connor - novi ispad kontroverzne pjevačice

Zbog njenog kontroverznog ponašanja i čestih agresivnih ispada poput onog kad je tijekom gostovanja uživo u emisiji Saturday Night Live 1992. godine poderala sliku Pape Ivana Pavla II, njena je glazba pala u drugi plan

ArhivaArhiva"Samo tri sata nakon što je završila sama ceremonija vjenčanja, prijatelji i obitelj moga supruga jasno su dali do znanja da se ne slažu s našim brakom. Smetalo im je što sam na našem vjenčanju pušila marihuanu", ispričala je za medije pjevačica Sinead O'Connor i tako pokušala objasniti zašto je nakon samo osamnaest dana završio njezin brak s Barryjem Herridgeom. To je njezin četvrti brak, a Barryja je upoznala putem interneta i za njega se udala nakon svega tri mjeseca poznanstva i to na svoj 45. rođendan. "Pogriješili smo što smo se vjenčali tako brzo", dodala je i otkrila kako je s Barryjem živjela samo sedam dana braka.

45-godišnja Sinead tako se ove godine razvela čak dva puta - naime, u travnju se razvela od svog dugogodišnjeg suradnika i dečka Stevea Cooneya s kojim je bila svega osam mjeseci u braku. Prije toga, udavala se još dva puta a ima i četvero djece. U prvi je brak ušla s bubnjarem Johnom Reynoldsom krajem 80-ih a razveli su se, u prijateljskim odnosima, nakon nekoliko godina. S njim ima sina Jakea, kojeg je rodila 1986. Drugi put se udala 2002. godine, za novinara Nicholasa Sommerlada no nisu dugo ostali zajedno. Imala je i brojne ljubavne avanture, pa osim spomenutog sina Jakea, ima još troje djece - kćerku Roisine koju je 1996. dobila s kolumnistom Johnom Watersom, potom je 2004. dobila sina Shanea i to iz veze s folk glazbenikom Donalom Lunnyjem a onda je krajem 2006. rodila sina Yeshuu.

S njegovim je ocem, Frankom Bonadiom prekinula vezu kad je dijete napunilo svega tri mjeseca. Osim burnog ljubavnog života s muškarcima, Sinead O' Connor je u jednom intervjuu izjavila i da je privlače i žene te da je neke od ljepših ljubavnih odnosa ostvarila upravo sa svojim spolom. Prije pet godina godina, tijekom gostovanja u Oprah Showu priznala je da su njeni agresivni i kontroverzni ispadi - a tijekom karijere ih je imala poprilično - mahom uzrokovani zbog činjenice da je bila psihički zlostavljanja kao dijete i to od svoje majke te da je psihički bolesna. Otkrila je da se godinama borila s bipolarno-afektivnim poremećajem te da je na svoj 33. rođendan pokušala samoubojstvo. Također je rekla da se nada kako je sad sve loše iza nje jer da je napokon shvatila kako mora piti tablete da bi vodila normalan život te da bi se valjano skrbila o svoje četvero djece.

Sinead O 'Connor rođena je u Dublinu, u ranoj se mladosti počela baviti glazbom no proslavila se tek 1990. godine i to s pjesmom koju je glazbenik Prince - "Nothing Compares 2 U", a koja je te godine bila jedna od najslušanijih pjesama na svijetu. Svojim specifičnim imidžem - obrijanom glavom i crnom, širokom odjećom - te spotom za spomenutu pjesmu, redatelja Johna Mayburyja u kojem, s glavom u krupnom planu, plače za izgubljenom ljubavi, Sinead O'Connor u jako je kratkom roku stekla obožavatelje diljem svijeta a kritičari su joj predviđali veliku karijeru.

Međutim, zbog njenog kontroverznog ponašanja i čestih agresivnih ispada poput onog kad je tijekom gostovanja uživo u emisiji Saturday Night Live 1992. godine poderala sliku Pape Ivana Pavla II, njena je glazba pala u drugi plan. Unatoč odličnim kritikama za album "I Do Not Want What I Haven't Got" iz 1990, te iduća dva - "Am I Not Your Girl" iz 1992. te "Universal Mother" iz 1994. , kao i neke suradnje poput pjesme koju je snimila s Bonom iz grupe U2, "You Made Me the Thief of Your Heart" za film "U ime oca " iz 1993., njeni idući glazbeni uradci nisu naišli na dobre kritike ni kod publike ni kod kritičara. Ona je svejedno nastavila s radom, surađivala je s brojnim glazbenicima te se okušala u različitim glazbenim vrstama, uključujući raggeae, country te elektronsku glazbu no 2003. je objavila da se povlači iz glazbe.

To se ipak pokazalo brzopletom odlukom te je opet počela s nastupima i snimanjima a posljednji je album, "Theology" objavila 2007. godine. U studenom 2011. nakon dugo je vremena objavila novu pjesmu, "How About I Be Me" , reggae ljubavnu pjesmu koja je najavila njezin novi album "How About I Be Me (And You Be You?) kojeg planira objaviti 20. veljače 2012. godine. Osim toga, pjesma "Lay Your Head Down", koju su napisali Brian Byrne i glumica Glen Close a koji izvodi Sinead O'Connor nominirana je za nagradu Zlatni Globus.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika