28.12.2011. / 17:33

Autor: Hina

Turski imam: Djed Mraz nije pošten

Jedan turski imam optužio je Djeda Mraza da nije pošten jer se služi dimnjacima kako bi u kuće donio darove umjesto da uđe kroz vrata, javlja u srijedu turski tisak.

Imam smatra da bi Djedica trebao ući na vrataImam smatra da bi Djedica trebao ući na vrataJedan turski imam optužio je Djeda Mraza da nije pošten jer se služi dimnjacima kako bi u kuće donio darove umjesto da uđe kroz vrata, javlja u srijedu turski tisak.

Turska, 99 posto muslimanska zemlja, ne slavi Božić i islamski dostojanstvenici redovito pozivaju vjernike da ne štuju kršćanske običaje.

"Djed Mraz ulazi kroz prozore i dimnjake. Da je pošten, ušao bi kroz vrata, kod nas je tako", rekao je Sulejman Yeniceri, imam u Kesanu, gradu na sjeverozapadu Turske.

Po legendi, Djed Mraz inspiriran je svetim Nikolom, zaštitnikom djece i pomoraca, biskupom Mire, danas Demre u turskoj pokrajini Antaliji, koji je živio u trećem i četvrtom stoljeću.

Imam Yeniceri rekao je kako Kuran poziva vjernike da uđu u kuću "kroz vrata" te je muslimane podsjetio da "Božić nije njihov blagdan" posebno ih pozivajući da ne piju alkohol.

Vezane vijesti

13-godišnja Britanka zaprijetila Djedu Mrazu da će ga ubiti

13-godišnja Britanka zaprijetila Djedu Mrazu da će ga ubiti

Želje što ih u pismima djeca upućuju Djedu Mrazu tražeći od njega na poklon neku igračku, bicikl i tomu slično, većinom su predvidljive i prilično… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika