28.12.2011. / 18:23

Autor: Nacional.hr

Zbog intervjua Nacionalu

Rošin izbačen iz HDZ-a

"U svojoj sam ostavci na dužnost dopredsjednika splitskog ogranka HDZ-a naveo da ostavku podnosim jer sam nezadovoljan rezultatima izbora u svojoj 10. izbornoj jedinici. Naveo sam da su ti loši rezultati bili posljedica lošeg odnosa središnjice prema lokalnim organizacijama HDZ-a, uključujući tu i splitski ogranak", rekao je prije dva tjedna Rošin

Jerko RošinJerko RošinJerko Rošin više nije član HDZ-a, doznaje ekskluzivno Dnevnik Nove TV.

Navodno je Rošin izbačen iz stranke zbog nezadovoljstva čelnika stranke.

Podsjetimo, prije dva tjedna Rošin je izvijestio da je dao ostavku na dužnost dopredsjednik splitskog Gradskog odbora HDZ-a ali da i dalje ostaje član splitskog Gradskog odbora HDZ-a.

Rošin je tada rekao da na njegovu odluku nije utjecala činjenica da se on javno deklarira kao prijatelj bivšeg predsjednika HDZ-a i bivšega premijera Ive Sanadera nije.

"Kad je (Dujomir Marasović, op. a.) tražio da podnesem ostavku na dužnost dopredsjednika splitskog ogranka HDZ-a, upozorio sam ga da to nije dobro ni za njega, ni za mene, ni stranku. Ali kako je nakon nekoliko dana inzistirao na tome, ja sam udovoljio njegovoj želji. Uostalom, nakon ovakvih rezultata izbora pitanje ostavki svih u vodstvu stranke nužno mora doći na dnevni red", rekao je nekoliko dana kasnije za Nacional.

"Nisam bio obaviješten da se to uopće događalo. Iznenađen sam jer nisam mislio da će se o tome uopće razgovarati i ne vidim zašto. Kako stranka hoće neka tako bude", rekao je za Dnevnik Nove TV Rošin.

Dodao je kako mu se čini da je to "jedna gesta na štetu stranke".

"Očito ispada da u medijima neki mogu govoriti što hoće, a neki ne mogu. Ja valjda taj mehanizam nisam uspio naučiti", rekao je Rošin i na kraju poželio stranic "sve najbolje i da bude pametnija".

Čini se kako je Rošin izbačen iz HDZ-a zbog intervjua za Nacional u kojem je otkrio kako mu nitko nije ponudio mjesto na izbornoj listi, ali i da je on bi ga odbio jer se razočarao u politiku.

"Moje sudjelovanje u politici nakon odlaska Ive Sanadera postalo besmisleno. Gubitak vremena. Kao što je Sanader pozvao mene, tako i gospođa Kosor ima pravo formirati izborne liste onako kako ona misli da je najbolje za stranku, ili, možda, nju, svejedno. Nemam joj što zamjeriti, jer netko tko na jednim krilima dođe, nakon njihova nestanka treba biti svjestan da može i otići. U svojoj sam ostavci na dužnost dopredsjednika splitskog ogranka HDZ-a naveo da ostavku podnosim jer sam nezadovoljan rezultatima izbora u svojoj 10. izbornoj jedinici. Naveo sam da su ti loši rezultati bili posljedica lošeg odnosa središnjice prema lokalnim organizacijama HDZ-a, uključujući tu i splitski ogranak", rekao je Rošin.

Tada je rekao i kako HDZ čeka novog Sanadera, ali i kako bi bilo žalosno da stranka ovisi o Jadranki Kosor.

Vezane vijesti

Rošin: Nisam pozvan na izbornu skupštinu splitskog HDZ-a

Rošin: Nisam pozvan na izbornu skupštinu splitskog HDZ-a

U prijepodnevnim satima u Splitu je počela izborna skupština Gradske organizacije HDZ -a na kojoj će se izabrati novo vodstvo te stranačke… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 28.12.11. 19:48

Velika šteta i šok za državu. Očekujem ulične demonstracije u Splitu.


registracija
21/2/11

skyway, 29.12.11. 07:39

Ajde Rosin nisi ti ni bija za klan, jer se nisi uklapao s njima, ni po debilitetu, a ni lopovskim manirima. Sad si barem covik


registracija
25/10/10

cuma, 29.12.11. 08:14

ako želiš biti čovjek, ne smiješ u politiku,,,nemoguća misija,,,


registracija
15/5/09

Fidelito, 29.12.11. 08:31

HDZ nastavlja 'diferencijaciju' u svojim redovima. Možda to i nije toliko loše (za one koje izbace). Uglavnom stranačka stega uvijek je bila na cijeni u HDZ-u, a vojnici partije koji su bezpogovorno izvršavali postavljene zadaće - uvijek su dobro prolazili. Članovi koji se ne mogu kontrolirati (ili nisu bespogovorno odani rukovodstvu) - nemaju upotrebne vrijednosti za stranku, a u određenim situacijama ('kad zagusti') mogu biti i opsani, tako da oni postaju strano tijelo koje treba izbaciti. Kod izbacivanja treba biti rigorozan za primjer drugima, da ostali vide kako će proći ako ne budu radili po uputama vrha. Po mogućnostima treba tim odmetnicima i malo spakirati 'za van', tako da se vidi kako prolaze oni koji ostanu bez stranačkog zaštitnog 'kišobrana'. Ne bih se čudio da se iznenada pojave dokazi o umješanosti odmetnika u neke nezakonite radnje ('dodatak na plaću' i slično).


registracija
30/12/07

fed23, 29.12.11. 08:42

Čistke na modelu diferencijacije u vlastitim redovima...upravo to i modelom i operacionalizacijom...točno rečeno g. Fidelito


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika