28.12.2011. / 18:59

Autor: Hina

Tužiteljstvo RS-a nije našlo dokaze protiv Dodika

Posebno tužiteljstvo Republike Srpske (RS) zaustavilo je u srijedu istragu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i nekoliko dužnosnika i gospodarstvenika iz toga entiteta tvrdeći kako nema dokaza za korupciju pri izgradnji vladinih zgrada u središtu Banje Luke kojima je proračun RS-a, po navodima državne policijske agencije SIPA-e, bio oštećen više od 70 milijuna eura.

Milorad DodikMilorad DodikPosebno tužiteljstvo Republike Srpske (RS) zaustavilo je u srijedu istragu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i nekoliko dužnosnika i gospodarstvenika iz toga entiteta tvrdeći kako nema dokaza za korupciju pri izgradnji vladinih zgrada u središtu Banje Luke kojima je proračun RS-a, po navodima državne policijske agencije SIPA-e, bio oštećen više od 70 milijuna eura.

Kako je priopćilo Posebno tužiteljstvo RS-a, donesena je naredba o zaustavljanju istrage protiv dužnosnika, među kojima su Milorad Dodik, sadašnji premijer RS-a Aleksandar Džombić, ravnatelj Radiotelevizije RS-a Dragan Davidović te visoki dužnosnik i gospodarstvenik Mladen Lazendić, Nedeljko Čubrilović, Fatima Fatibegović i Milenko Dakić, koja se provodila po nalogu Državnog tužiteljstva BiH jer "nema dovoljno dokaza da su učinili kazneno djelo zloporabe službenog položaja ili ovlasti".

U prijavi SIPA-e navedeno je da su osumnjičenici u nekoliko projekata pri izgradnji autoceste Banja Luka-Gradiška, izgradnji sjedišta vlade Republike Srpske i zgrade RTV doma Radiotelevizije RS-a te kupnji stambeno-poslovne zgrade u Banjoj Luci tvrtki "Integral inženjering" omogućili pribavljanje imovinske koristi i tako oštetili proračun RS-a, priopćilo je Posebno tužiteljstvo RS-a.

Mediji su navodili da je proračun RS-a oštećen za više od 70 milijuna eura, a SIPA je podnijela kaznenu prijavu protiv 11 osoba koje je sumnjičila za "udruživanje u zločinačku organizaciju s premijerom Miloradom Dodikom na čelu".

Tužiteljstvo BiH pokrenulo je istragu 2009. godine, nakon prijave SIPA-e, ali nakon toga je odustalo tvrdeći kako za to nije ovlašteno te je predmet dodijelilo Posebnom tužiteljstvu Republike Srpske.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika