28.12.2011. / 21:06

Autor: Hina

Sanaderova obrana: Blaževićeva suspenzija je prijeteća poruka

Braniteljski tim bivšeg premijera Ive Sanadera, optuženog zbog korupcije i ratnog profiterstva, večeras je osudio suspenziju pomoćnika glavnog ravnatelja policije i načelnika Uprave za posebne poslove sigurnosti Davora Blaževića, kojega je ministar policije Ranko Ostojić danas udaljio iz službe zbog teže povrede službene dužnosti.

Čedo ProdanovićČedo ProdanovićBraniteljski tim bivšeg premijera Ive Sanadera, optuženog zbog korupcije i ratnog profiterstva, večeras je osudio suspenziju pomoćnika glavnog ravnatelja policije i načelnika Uprave za posebne poslove sigurnosti Davora Blaževića, kojega je ministar policije Ranko Ostojić danas udaljio iz službe zbog teže povrede službene dužnosti.

Rješenjem ministra Ranka Ostojića, Blažević je danas privremeno udaljen iz službe te je najavljeno da će protiv njega biti pokrenut stegovni postupak jer se iz fotografija objavljenih u dnevnom tisku vidi kako je Blažević kontaktirao sa Sanaderom, kojemu je godinama bio osobni tjelohranitelj.

U priopćenju Odjela za odnose s javnošću MUP-a navodi se da su danas u dnevnom tisku objavljene fotografije iz kojih se zaključuje kako je Davor Blažević kontaktirao s Ivom Sanaderom, okrivljenikom za više teških kaznenih djela, koji se uz jamčevinu brani sa slobode. Time je, navode iz MUP-a, Davor Blažević naštetio ugledu i interesima policijske službe.

Sanaderov odvjetnički tim, pak, ocjenjuje da iz rješenja ministra Ostojića proizlazi kako je jedini razlog za takvu odluku "činjenica da je gospodin Blažević prije nekoliko dana Sanaderovu odvjetniku Goranu Suiću nosio pakete".

"Ne ulazeći u pitanje kome su paketi bili namijenjeni, navedeno ministrovo rješenje implicira da nitko, a posebno djelatnici MUP-a, ne smiju kontaktirati ne samo s gospodinom Sanaderom nego i s njegovim odvjetnicima. Ne moramo posebno podsjećati na to da Sanader, po Ustavu i Zakonu, nije osoba koja je počinila bilo kakvo kazneno djelo, niti postoje bilo koji drugi propisi koji bi ograničavali njega odnosno druge građane Republike Hrvatske da međusobno slobodno komuniciraju", navodi u priopćenju Sanaderov odvjetnički tim - Čedo Prodanović, Jadranka Sloković i Goran Suić.

Odvjetnici tvrde i da iz službenog priopćenja MUP-a "proizlazi upravo suprotno", a za što, kako ističu ne vide uporište u odredbama Zakona o policiji na koje se ministar poziva".

Stoga ovo rješenje tumače kao "prijeteću poruku" ne samo Sanaderovim odvjetnicima nego i "ostalim građanima s ozbiljnim posljedicama po stanje ljudskih prava i temeljnih sloboda", navodi u priopćenju Sanaderov odvjetnički tim.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
11/3/08

pčela, 28.12.11. 22:14

Ostojić brzopleto donio odluku,ne dobro.Nije mi simpatičan odvjetnički tim, ali mislim da su u pravu.


registracija
24/3/10

bagsy, 28.12.11. 23:46

Ali to je samo mišljenje čede prodanovića


registracija
11/3/08

pčela, 28.12.11. 23:48

Baš sam gledala dnevnik ,ako stvari stoje onako kako su rekli u dnevniku ,MUP je u pravu.


registracija
27/11/11

Culex, 29.12.11. 08:19

Ono što kaže gosp. Prodanović(o okolnosti ) nečeg iz nekog slučaja,nije ništa osim nastavka formalne obrane na Sudu.On je vrhunski advokat.


registracija
14/11/07

laufer, 29.12.11. 10:02

A što će drugo obrana reći?


registracija
27/8/10

ciglanailovac, 29.12.11. 10:10

Ostojic je u pravu,jer "bolest" se u ranoj fazi mora otkriti,i ostraniti da bih "bolesnik"imo nade da prezivi.....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika