29.12.2011. / 10:38

Autor: Totalsport

NHL: Los Angeles iznenadio Chicago, Boston i dalje pobjeđuje

Do srijede vodeća momčad Istočne konferencije, New York Rangersi, izgubili su na gostovanju kod Washington Capitalsa 4-1, čime je njihova serija od pet uzastopnih pobjeda završila

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaSve četiri najbolje momčadi bile su u srijedu aktivne na ledu NHL lige. Od šest izjednačenih dvoboja, tri su otišla u produžetke, jedan i u raspucavanje kaznenih udaraca.

Do srijede vodeća momčad Istočne konferencije, New York Rangersi, izgubili su na gostovanju kod Washington Capitalsa 4-1, čime je njihova serija od pet uzastopnih pobjeda završila. S njom je završila i serija slovačkog napadača Mariana Gaborika, koji nije zabio gol prvi put nakon pet utakmica u nizu.

Dva je gola za Capitalse zabio Aleksandr Semin, dok mu je njegov imenjak i sunarodnjak Ovečkin dva puta asistirao.

Do 11. pobjede u posljednjih 13, odnosno 21. u posljednje 24 utakmice došli su prvaci Boston Bruinsi koji su 2-1 pobjedom u Glendaleu protiv Phoenixa ponovno izbili na prvo mjesto Istoka.

Gol odluke nakon 58 sekundi igre u produžetku zabio je njemački branič Denis Seidenberg.

Do prije dva tjedna vodeća momčad Zapadne konferencije, Minnesota Wild, upisala je i osmi poraz zaredom. Negativna serija traje od 10. prosinca. U srijedu su nakon raspucavanja kaznenih udaraca u Nashvilleu bolji bili domaći Predatorsi 2-1.

Poraz su upisali i Chicago Blackhawksi, prvaci iz 2010. godine i trenutačno vodeća momčad ukupne NHL ljestvice. U njihovoj su ih dvorani nadigrali Los Angeles Kingsi pobijedivši 2-0 pogocima Trenta Huntera i Jarreta Stolla.

Igrač utakmice bio je golman kalifornijske momčadi Jonathan Quick, koji je obranio domaćim igračima svih 38 udaraca koji su išli unutar okvira gola za svoj peti "shutout" sezone te 19. ukupno u karijeri.

To, međutim, ne znači da su Kingsi bili inferiornija momčad na ledu. Oni su također unutar okvira suparničkog gola uputili 38 udaraca, samo što su dva prošla u mrežu također vrlo raspoloženog Coreyja Crawforda.

Kingsi su pobijedili peti put u sedam posljednjih utakmica, te došli do treće pobjede u četvrtom dvoboju pod novim trenerom Darrylom Sutterom.

Do vrijedne su pobjede u četvrtoj minuti produžetka u San Joseu došli lanjski doprvaci, hokejaši Vancouvera. Andrew Ebbett skrenuo je u gol udarac Kevina Biekse za 3-2 pobjedu.

NHL liga, srijeda:

New Jersey - Buffalo 3-1

Washington - NY Rangers 4-1

Nashville - Minnesota 2-1, penali

Chicago - Los Angeles 0-2

Phoenix - Boston 1-2, produžeci

San Jose - Vancouver 2-3, produžeci

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika