29.12.2011. / 15:44

Autor: Hina

'Objava registra branitelja nakon promjene zakona'

Ministar branitelja Predrag Fred Matić izjavio je danas kako će registar branitelja biti objavljen nakon što bude pripremljen odgovarajući zakonodavni okvir.

Predrag MatićPredrag MatićMinistar branitelja Predrag Fred Matić izjavio je danas kako će registar branitelja biti objavljen nakon što bude pripremljen odgovarajući zakonodavni okvir.

Komentirajući nakon današnje sjednice Vlade kritike da bi se najavljenim objavljivanjem registra branitelja prekršilo zakon i Ustav, Matić je pred Banskim dvorima rekao kako zna da objavljivanje registra, prema važećim zakonskim odredbama, nije moguće.

„Nisu oni otkrili toplu vodu, pa i mi znamo da po sadašnjoj zakonskoj regulativi to nije moguće napraviti. Zato i nismo rekli da ćemo to napraviti sutra ujutro, nego ćemo napraviti prave, temeljite pripreme, a kad napravimo pripreme onda ćemo to i provesti. Dakle, za ovog četverogodišnjeg mandata Kukuriku koalicije registar branitelja će biti objavljen“ rekao je Matić.

Upitan o kakvim je pripremama riječ, ministar branitelja odgovorio je da se radi o pripremama zakona.

„Nitko neće kršiti zakon, nitko neće prekršiti Ustav. Kad se pripremi adekvatan zakonski okvir tada ćemo pristupiti objavi registra u onom obliku koji će biti potpuno bezbolan za sve branitelje“, naglasio je.

Vezane vijesti

Matić: Registar partizana? Zašto ne

Matić: Registar partizana? Zašto ne

Ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić Fred odgovorio je potvrdno na upit Mladena Pavkovića, predsjednika Udruge branitelja, invalida i udovica… Više

Komentari

registracija
1/3/11

Laudate, 29.12.11. 18:01

Shvaćam, dotični je ministar branitelja i želi objaviti registar pa neka masa provjeri tko je pravi a tko lažni.

Kada budemo imali ministra pobjegulja tada ćemo vjerojatno dobiti i njihov spisak, za provjeru tko je bio u Minhenu iz straha a tko zbog poslovnih razloga.


registracija
24/7/11

mrvek, 29.12.11. 20:21

Ili tko je svirao vergl u austriji i njemačkoj a vodi se kao branitelj.


registracija
28/4/10

Zvonko, 30.12.11. 13:12

S kakvim cinizmom i licemjerstvom se odnose mnogi mediji prema novopredstavljenom ministru branitelja je za anale politikanstva i dokaz postojanja dvostrukih mjerila i kriterija.

Naime, inicijativa o čišćenju braniteljske populacije od svih pijavica, neljudi, gadova i dezertera je za svaku pohvalu, ali ona mora imati mjeru, učinkovite instrumente i jasan cilj da se ni jednog istinskog branitelja ne smije šikanirati. Sjetimo se kako je Pančiću u ministarstvo branitelj donosio protezu kako bi dokazao svoj status. Takvo što se ne smije dogoditi.

ALI, uvijek postoji ono "ali"! Predrag Fred Matić spada među zadnje osobe koja ima moralno pravo nekoga prozivati. Naime, njegov tzv. ratni put, ako se uopće nekim putem može zvati a pogotovo ratnim, je prepun kontradiktornosti, laži, birokratskih privilegija i skrivenih petokolonaških momenata. To, što je isti, nekim političkim igrama postao miljenik Josipovića koji ga je iskompenzirao na mjesto ministra, dovoljno govori i o Josipoviću ali i o Milanoviću! Zar kukurikavci nemaju još jednog branitelja, poput Kotromanovića? Takav čovjek samo, može imati podršku da nekog proziva jer je nedvojbeno dokazani branitelj sa, ne tako kratkim i konkretnim, ratnim putem.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika