29.12.2011. / 17:26

Autor: Hina

Otiskom stražnjice protiv krađe vozila

Da biometrija ne poznaje granica, može se naslutiti iz zamisli japanskih konstruktora automobila koji nakon glasovne identifikacije ili identifikacije otiscima prstiju predlažu novi sustav zaštite od krađe: otisak vlasnikove stražnjice.

Sjedala će prepoznavati 'stražnjicu' vozačaSjedala će prepoznavati 'stražnjicu' vozačaDa biometrija ne poznaje granica, može se naslutiti iz zamisli japanskih konstruktora automobila koji nakon glasovne identifikacije ili identifikacije otiscima prstiju predlažu novi sustav zaštite od krađe: otisak vlasnikove stražnjice.

Zamisao japanskih inženjera čini se neobičnom, ali je zapravo vrlo jednostavna, piše internetski portal Wired.com. U vozačevo se sjedište ugrađuje 360 senzora koji izmjere pritisak vlasnikove stražnjice kada sjedne za upravljač, a prikupljeni se podatci memoriraju.

Testiranja su pokazala 98-postotnu pouzdanost. No sustav se čini neumoljiv pa će limeni ljubimac, ako njegov vlasnik nakon obilne večere uz konzumaciju alkohola partnerici prepusti upravljač, njezinu stražnjicu odbaciti čak i ako je neusporedivo ljepša od vlasnikove.

Vezane vijesti

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Dio čitatelja sigurno se sjeća putovanja na more po ljetnim vrućinama u već kultnim Renault „četvorkama“. Klima uređaja nije bilo, a u auto se jedva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika