29.12.2011. / 19:36

Autor: Hina

Smjene u crnogorskim sigurnosnim službama

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović imenovao je u četvrtak bivšeg ravnatelja policije Veselina Veljovića savjetnikom za sigurnost i obranu, priopćeno je iz njegova ureda.

Filip VujanovićFilip VujanovićCrnogorski predsjednik Filip Vujanović imenovao je u četvrtak bivšeg ravnatelja policije Veselina Veljovića savjetnikom za sigurnost i obranu, priopćeno je iz njegova ureda.

Veljovićevo imenovanje na mjesto predsjednikova savjetnika dogodilo se istodobno s prijedlogom ministra unutarnjih poslova Ivana Brajovića da se na mjesto ravnatelja policije imenuje sadašnji ravnatelj crnogorske carine Božidar Vuksanović.

Brajović je predložio Vuksanovića na tu dužnost uvažavajući, kako je rekao, sugestiju predsjednika vlade Igora Lukšića.

Lukšić je ranije neizravno potvrdio da je tražio smjenu Veljovića. On je rekao da, ni nakon dvadeset dana od izbijanja afere “listing”, nema novih informacija o njenoj pozadini.

Riječ je o aferi koja je izbila nakon objavljivanja popisa telefonskih poziva koji sugerira kontakte pojedinih političara s osobama osumnjičenima za kaznena djela.

Lukšić je kazao i da ne očekuje rezultate u vezi ove afere zbog, kako je rekao, "slabe koordinacije sigurnosnih službi".

Prije nekoliko dana ostavku na mjesto šefa Agencije na nacionalnu sigurnost, navodno iz osobnih razloga, podnio je Vladan Joković, što crnogorski mediji tumače kao početak čistke u sigurnosnim službama Crne Gore.

Vezane vijesti

Đukanović se želi vratiti

Đukanović se želi vratiti

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i nekadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović ispituje teren u međunarodnim vodama za povratak na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika