30.12.2011. / 12:54

Autor: Totalsport

Matt Siddall novi igrač Medveščaka

Siddall je čak četiri sezone nastupao za sveučilište Northern Michigan, gdje je igrao i sa novim-starim suigračem Geoffom Waughom

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaKanađanin Matt Siddall novo je pojačanje zagrebačkih Medvjeda. 27-godišnji hokejaš rođen je u Vancouveru, gdje je i napravio prve hokejaške korake. U KHL Medveščak Zagreb dolazi iz britanske EIHL (Elite Ice Hockey League), momčadi Fife Flyers u kojoj je ove sezone odigrao 32 utakmice i dostigao 31 bod.

Siddall je čak četiri sezone nastupao za sveučilište Northern Michigan, gdje je igrao i sa novim-starim suigračem Geoffom Waughom. Iste sezone kada je upisao fakultet, Siddall je odabran i na NHL draftu kao 270 „pick" u 9 krugu drafta od strane Atlanta Trashersa (danas Winnipeg Jetsa). U četiri sezone igranja u NCAA fakultetskoj ligi nastupio je u 147 utakmica i postigao 76 bodova.

Od sezona 08./09. do 10./11. Siddal nastupa u 20 utakmica u AHL ligi za Chicago Wolves, i čak 177 utakmica u ECHL ligi nastupajući za momčadi Gwinnett Gladiators i Victoria Salmon Kings. U sezoni 2011./2012. potpisuje za EIHL momčad Fife Flyers u kojoj je bio i pomoćni trener.

- Matt Siddall dolazi u Zagreb kao treća zamjena ove sezone. Na žalost zbog teških ozljeda Pascala Morencyja, bili smo prisiljeni potražiti igrača koji će zamijeniti Pascala, preuzeti njegovu poziciju i učvrstiti momčad. Siddall je igrač koji puno radi za momčad, na ledu i van leda, te vjerujemo kako će biti vrijedan član momčadi ali i zajednice. Nadamo se da će se brzo uklopiti, a još brže zaigrati sa svojim novim suigračima" izjavio je ispred KHL Medveščak Zagreb glavni menadžer kluba Markoantonio Belinić.

Očekuje se da će se Matt Siddall pridružiti momčadi u ponedjeljak, 2. siječnja, a svoju premijeru pred zagrebačkom publikom trebao bi imati na prvoj utakmici u sklopu ARENA ICE FEVER spektakla protiv slovenskih Jesenica.

Vezane vijesti

Drogba: Shanghai je moj novi klub

Drogba: Shanghai je moj novi klub

Dosadašnji napadač londonskog Chelseaja, 34-godišnji bjelokošćanski nogometaš Didier Drogba, priključio se Shanghai Shenhui, kineskom klubu svog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika