30.12.2011. / 14:53

Autor: Hina

Kosor:

Stranka je jaka koliko je jako članstvo

Kosor je kazala da će se ubrzo na Predsjedništvu i drugim stranačkim tijelima dogovoriti o unutarstranačkim izborima, a proces će, kazala je, trajati dva do tri mjeseca i završiti Izbornim saborom HDZ-a

ArhivaArhivaPredsjednica HDZ-a Jadranka Kosor rekla je danas na primanju za novinare u središnjici stranke kako "bilo koja stranka nije jaka samo koliko je jako vodstvo i ne ovisi o tome tko je na njenom čelu, već je jaka koliko je jako članstvo i koliko ima osjećaj da je važno".

Kosor je kazala da će se ubrzo na Predsjedništvu i drugim stranačkim tijelima dogovoriti o unutarstranačkim izborima, a proces će, kazala je, trajati dva do tri mjeseca i završiti Izbornim saborom HDZ-a.

"Mi se danas moramo brinuti tko će stranku voditi za deset ili petnaest godina", rekla je Kosor podsjetivši da je upravo ona na rujanskom saboru stranke najavila jačanje demokratskih procesa u funkcioniranju stranke.

Istaknula je da je HDZ stranka koja se već od izborne noći priprema za izbore, prije svega lokalne za koje su pripreme već počele, te za Europski parlament.

Naglasila je kako je završetak pregovora s Europskom unijom uspjeh koji će biti zapisan u povijesti HDZ-a jer "smo pokazali dovoljno strpljenja i znanja, i iznad svega upornosti, da završimo pregovore do kraja lipnja".

Dodala je i kako je to bilo ključno, jer je u travnju i svibnju bilo malo onih koji u u to vjerovali - i u Europskoj komisiji, EU i u Hrvatskoj.

Kosor je istaknula kako završetak pregovora s EU smatra osobitim dostignućem HDZ-a napomenuvši kako će ta stranka dati sve od sebe da referendum o ulasku Hrvatske u EU uspije, da na njega izađe što više birača i odluka o ulasku Hrvatske u EU bude nedvojbena.

Zahvalivši novinarima na dosadašnjoj suradnji, predsjednica HDZ-a rekla je kako će se i osobno zauzimati da ona bude još bolja. "Da (suradnja) bude dobra, iskrena i da budemo još otvoreniji, pristupačniji i koliko je moguće zajedno smanjimo neželjene 'šumove' koji izazivaju probleme i vama i nama", kazala je Kosor.

U ime novinara na suradnji je zahvalio novinar Nove TV Mislav Bago.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
14/11/11

salama, 30.12.11. 15:29

Dodala, naglasila...


registracija
30/6/09

jebivjetar, 30.12.11. 18:34

A članstvo u Remetincu !?


registracija
2/1/11

prohujalo, 01.01.12. 03:21

sta to ona jadna misli 10-15 godina.....
stranku kao i sve lidere treba sahraniti pokraj Prvog Predsjenika i Ministra......
Pocivali u miru(Bozijem-kad vec ne mogu u svijetovnom)....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika