30.12.2011. / 19:47

Autor: Hina

Petroplus zaustavio proizvodnju u trima rafinerijama

Švicarska naftna tvrtka Petroplus, koja je u ozbiljnim financijskim teškoćama, priopćila je u petak da od siječnja privremeno zatvara svoje tri rafinerije od pet, koliko ih ima.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaŠvicarska naftna tvrtka Petroplus, koja je u ozbiljnim financijskim teškoćama, priopćila je u petak da od siječnja privremeno zatvara svoje tri rafinerije od pet, koliko ih ima.

To su rafinerije u Petit-Couronneu u Francuskoj, Antwerpenu u Belgiji i Cressieru u Švicarskoj.

Petroplus u priopćenju dodaje da će ponovno puštanje rafinerija u pogon "ovisiti o mogućnosti kreditiranja i o gospodarskim uvjetima" u Europi.

Petroplus je najveći neovisni prerađivač nafte u Europi i, osim rafinerija u Petit-Couronneu, Cressieru i Antwerpenu, upravlja rafinerijama u Ingolstadtu u Njemačkoj i Corytonu u Velikoj Britaniji, koje će jedine i raditi u siječnju.

Za razliku od velikih kompanija poput Shella, Exxona i Totala, švicarska tvrtka bavi se isključivo rafiniranjem nafte i zapošljava 2500 radnika u pet europskih rafinerija koje imaju kapacitet od 667.000 barila na dan.

Petroplus, koji se zadnjih godina naglo razvijao zahvaljujući preuzimanju Shellovih i BP-ovih pogona, u lipnju je već zatvorio pogon u Reichstettu, u Francuskoj, s oko 250 zaposlenih.

Vezane vijesti

Burne ovacije za Aung San Suu Kyi u Ženevi

Burne ovacije za Aung San Suu Kyi u Ženevi

Čelnica mianmarske oporbe Aung San Suu Kyi dočekana je u četvrtak u UN-ovu sjedištu u Ženevi uz burne ovacije oko četiri tisuće sudionika Međunarodne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika