31.12.2011. / 10:03

Autor: Hina

Kukuriku koalicija na kampanju potrošila oko 14,2 milijuna kuna

Kukuriku koalicija je na promidžbenu kampanju na prošlim parlamentarnim izborima potrošila oko 14,2 milijuna kuna, od čega SDP 10,7 milijuna kuna.

Kukuriku koalicija potrošila je nešto više od 14 milijuna kunaKukuriku koalicija potrošila je nešto više od 14 milijuna kunaKukuriku koalicija je na promidžbenu kampanju na prošlim parlamentarnim izborima potrošila oko 14,2 milijuna kuna, od čega SDP 10,7 milijuna kuna.

Po konačnom financijskom izvješću o troškovima kampanje po izbornim jedinicama koje je Socijaldemokratska partija (SDP) objavila na svojoj internetskoj stranici, ta stranka je u deset izbornih jedinica potrošila ukupno nešto više od 10,7 milijuna kuna.

Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati (HNS) je potrošila oko 2,59 milijuna kuna, samo 13 kuna manje od navedenih prihoda.

Rashodi IDS-a u izbornoj kampanji su gotovo 598 tisuća kuna, od čega u VIII. izbornoj jedinici malo više od 428 tisuća kuna. Ta je stranka imala 127 kuna veće prihode od rashoda.

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU), četvrta stranka Kukuriku koalicije, u kampanji je potrošila 319.110 kuna, a prihodi, od vlastitih sredstava, iznosili su 320 tisuća kuna.

Ukupni trošak na izbornu kampanju danas vladajuće koalicije bili su oko 14,228 milijuna kuna.

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) je, kako je novinare u petak izvijestio glavni tajnik stranke, u prošlim parlamentarnim izborima ukupno potrošila nešto manje od 15,5 milijuna kuna. Donacije stranci bile su 1,128 milijuna kuna, a troškovi kampanje financirani su i kreditom podignutim kod Zagrebačke banke te sredstvima stranke.

Hrvatski laburisti su u Hrvatski sabor ušli nakon kampanje za koju su potrošili 873 tisuće kuna. U preglednom izvješću navode i potpuni plan financiranja.

HDSSB u svom financijskom izvješću navodi promidžbene rashode od 730,5 tisuća kuna, a prihode 474 kune veće.

Hrvatska građanska stranka (HGS) Željka Keruma potrošila je u kampanji u dvije izborne jedinice, IX. i X., oko 139 tisuća kuna.

Hrvatska seljačka stranka (HSS) je u u kampanji potrošila oko 5,8 milijuna kuna.

HSLS je na kampanju potrošio više od 2,5 milijuna kuna, a od donacija je prikupio nešto manje od 1,6 milijuna kuna.

HSP je imao troškove veće od 1,6 milijuna kuna u kampanji, a od donacije je prikupio malo više od 1,2 milijuna kuna.

Stranke koje su sudjelovale na izborima dužne su bile konačna financijska izvješća o troškovima i donacijama u kampanji Državnom izbornom povjerenstvu dostaviti u roku 15 dana od objave konačnih službenih rezultata izbora, što je bilo do 28. prosinca, a objaviti ih na svojim internetskim stranicama ili u dnevnom tisku najkasnije do ponoći 30. prosinca.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 31.12.11. 15:44

A iz donacija nisu dobili ni 200 000 kn!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika