31.12.2011. / 11:28

Autor: Totalsport

EBEL liga: Medveščaku golijada protiv Znojma

Za vrijeme pružanja pomoći Landsmanu, navijači "medvjeda" neprestano su izvikivali Znojmo Znojmo. Lijepa gesta zagrebačke publike popraćena je pljeskom od strane gostujućih navijača ali i hokejaša

Foto: Antonio Bronić/PIXSELLFoto: Antonio Bronić/PIXSELLHokejaši zagrebačkog Medveščaka slavili su u sklopu 35. kola austrijske EBEL lige u Ledenoj dvorani Doma sportova protiv češkog Znojma sa 6-4.

Početak utakmice obilježilo je nepojavljivanje trenera Medveščaka, Martyja Raymonda, u boksu predviđenom za domaći sastav. Razlog tome je ozljeda odnosno posjekotina koju je zaradio nekoliko sati uoči dvoboja kada se u kupaonici jako porezao na oštar dio tuš kabine. Raymond je u bolnici imao lakši operativni zahvat u kojem je dobio šest šavova, a nakon toga se početkom druge trećine priključio "medvjedima" u Ledenoj.

Prva trećina, u kojoj je David Brine doveo Medveščak u vodstvo, nije naslučivala da ćemo gledati tako efikasnu utakmicu. Nešto manje od četiri minute prije kraja prve trećine Brine je, u situaciji sa igračem više, doveo "medvjede" u vodstvo s kojom su otišli i na 15-minuti predah.

Nakon povratka na led uslijedio je šok za Medveščak kada je Lubomir Stach izjednačio na 1-1. No, svega tri i pol minute kasnije Frank Banham zabija za novo vodstvo domaćeg sastava, koje ponovno hokejaši Znojma ubrzo poništavaju. Aleš Stanek pogodio je u 32. minuti utakmice za 2-2.

Nakon što su dva puta zaostajali hokejaši češke momčadi su u 38. minuti došli i do vodstva. Peter Pucher je zabio za 3-2. Činilo se da će se s minimalnom prednošću otići na drugi odmor, ali je onda Rus Vjačeslav Truhno, 18 sekundi prije kraja trećine, zabio za 3-3.

Posljednju dionicu utakmice obilježila je, čini se, teška ozljeda golmana češke momčadi Filipa Landsmana. Medveščak je bio u napadu kada se golman Znojma sudario sa domaćim suigračem nakon čega je ostao nepomično ležati. Svi su odmah shvatili da je riječ o ozbiljnijoj ozljedi pa je odmah ušla liječnička ekipa s nosilima. Za vrijeme pružanja pomoći Landsmanu, navijači "medvjeda" neprestano su izvikivali Znojmo Znojmo. Lijepa gesta zagrebačke publike popraćena je pljeskom od strane gostujućih navijača ali i hokejaša.

Utakmica je nakon stanke nastavljena, a ni minutu nakon što je Ondrej Kacetl stao na gol već je morao vaditi pak iz mreže. Strijelac je ponovno bio Truhno. Zadnji "čavao u lijes" gostujuće momčadi zabio je Ryan Kinasewich 17 sekundi prije kraja, u situaciji kada je gol gostiju ostao prazan.

Medveščak je pobjedom ostao na trećem mjestu, ali i na istoj razdaljini u odnosu na Salzburg (drugi) koji je sa uvjerljivih 4-1 u gostima bio bolji od mađarske Albe. Spomenimo da je vodeći Linz nakon penala poražen od Olimpije u Ljubljani.

Vezane vijesti

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika