31.12.2011. / 11:35

Autor: Totalsport

Video: Gotova sezona za Hildea!

Želio sam ići daleko. A kada sam vidio da više ne ide, morao sam pokušati stati, ali brzina kojom sam doskočio bila je prevelika i više ništa nisam mogao učiniti - prisjeća se Norvežanin

Tom Hilde (Foto: Tom Hilde)Tom Hilde (Foto: Tom Hilde)Sezona na norveškog skijaša-skakača Toma Hildea (24) je najvjerojatnije završena. Norvežanin je prilikom ružnog pada u drugoj seriji skokova slomio kralježak.

Hilde je odmah nakon teškog pada prilikom doskoka u drugoj seriji u Obersdorfu, u sklopu Novogodišnje turneje četiri skakaonice, prevezen u bolnicu udaljenu 20-ak kilometara. Tamo mu je utvrđen lom kralješka.

- Ima slomljen osmi kralježak, ali je živčani sustav, na svu sreću, ostao je nedirnut. Ovo je nevjerojatno dosadan i dug proces oporavka - rekao je glasnogovornik norveške rereprezentacije.

Iako mu je ova vijest zasigurno teško pala, Hilde je iz bolničke postelje bio spreman ukratko prokomentirati svoj pad.

- Želio sam ići daleko. A kada sam vidio da više ne ide, morao sam pokušati stati, ali brzina kojom sam doskočio bila je prevelika i više ništa nisam mogao učiniti - prisjeća se Norvežanin kojem ovo nije bio prvi ovakav pad.

Hilde je prilikom skoka prošlog ljeta ostao bez obje skije u zraku te je "bosonog" pao na tlo. I tada je Norvežanin odmah prevezen u bolnicu gdje mu nisu ustanovljene teže ozljede.

Vezane vijesti

Koch najbolji u Oslu

Koch najbolji u Oslu

Austrijanac Martin Koch pobjednik je natjecanja Svjetskog kupa skijaša-skakača u norveškom Oslu. Slavio je ujednačenim skokovima od 130.5 i 130… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika