31.12.2011. / 12:54

Autor: Hina

Rezultati Plitvičkih jezera 8 posto bolji nego lani

Najljepši hrvatski nacionalni park Plitvička jezera ostvario je u ovoj godini 8,1 posto bolje rezultate u poslovanju u odnosu na 2010. godinu i zabilježio ukupnu finacijsku dobit od 51 milijun kuna.

Plitvička jezeraPlitvička jezeraNajljepši hrvatski nacionalni park Plitvička jezera ostvario je u ovoj godini 8,1 posto bolje rezultate u poslovanju u odnosu na 2010. godinu i zabilježio ukupnu finacijsku dobit od 51 milijun kuna.

U ukupnoj turističkoj posjeti strani gosti sudjeluju s 95 posto, a 5 posto su domaći gosti, izvijestio je ravnatelj tog nacionalnog parka Branislav Šutić.

Nacionalni park Plitvička Jezera u slijedećoj godini planira drugu fazu uređenja najstarijeg hotela "Plitvice" koja predviđa sve sadržaje za kategoriju pet zvjezdica.

"Za novogodišnje blagdane Plitvice ugošćavaju oko 1000 gostiju, a ispraćaj stare i doček Nove godine organizira se u hotelima "Jezero" i "Grabovac".

Za goste se sutra priređuje tradicionalni novogodišnji piknik na otvorenom uz poznate domaće specijalitete: ličku janjetinu, zelje i meso te druge ličke delicije, a gosti će moći uživati na snijegu u poznatom skijališnom centru Mukinje, rekao je Šutić.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika