31.12.2011. / 14:05

Autor: Hina

Hrvatski graditelji ne odustaju od crnogorske autoceste

Institut građevinarstva Hrvatske (IGH) u konzorciju s austrijskim ILF Consultingom ponovo se javio na natječaj za izbor tvrtke koja će izraditi tehničku studiju i elaborat za crnogorsku autocestu od Bara do granice sa Srbijom, prenose u subotu podgorički mediji izjavu savjetnice u crnogorskom ministarstvu financija Angeline Živković.

Andrija LomparAndrija LomparInstitut građevinarstva Hrvatske (IGH) u konzorciju s austrijskim ILF Consultingom ponovo se javio na natječaj za izbor tvrtke koja će izraditi tehničku studiju i elaborat za crnogorsku autocestu od Bara do granice sa Srbijom, prenose u subotu podgorički mediji izjavu savjetnice u crnogorskom ministarstvu financija Angeline Živković.

Uz hrvatske graditelje, na natječaj se prijavilo još pet kompanija koje su ranije preuzele tendersku dokumentaciju.

Crnogorski ministar prometa Andrija Lompar izjavio je nedavno da Crna Gora nije odustala od gradnje autoceste, te da je ovakav postupak dogovoren s Europskom investicijskom bankom (EIB), a pobjednik na ovom tenderu znat će se u drugom tjednu siječnja 2012.

Za izradu tehničke studije i elaborate, kako je podgoričkoj agenciji MINA kazala Angelima Živković, prijavili su se konzorciji iz Italije, Njemačke, Srbije, Španjolske i Crne Gore.

Rok za izradu tehničke studije i elaborata je pet mjeseci, nakon čega će vlada razmatrati opcije o objavljivanju tendera za autocestu.

Tender za izbor graditelja autoceste do granice sa Srbijom raspisan je u listopadu 2008. godine. Projekt su dosad bezuspješno pokušavali započeti hrvatski Konstruktor, grčko-izraelski konzorcij Actor-Shikun Binui, kao i neke kineske kompanije.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 31.12.11. 14:30

Crnogorcima je bolje da ne dižu kredite radi gradnje ceste jer će neslavno završiti u dugovima koje neće moći vratiti.


registracija
26/10/11

iznogud, 31.12.11. 15:06

Crna Gora bi se trebala spojiti na Dalmatinu i dalje prema Albaniji i Grčkoj, a ne graditi poprečnu auto cestu iz Srb ije na more


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika