31.12.2011. / 16:20

Autor: Hina

'IDS u ovoj Vladi neće biti ono što je bio HSS'

Saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin danas je u izjavi za Hinu poručio predsjedniku stranke Ivanu Jakovčiću kako "IDS u ovoj Vladi neće biti ono što je HSS bio u proteklom mandatu".

Damir KajinDamir KajinSaborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin danas je u izjavi za Hinu poručio predsjedniku stranke Ivanu Jakovčiću kako "IDS u ovoj Vladi neće biti ono što je HSS bio u proteklom mandatu".

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić jučer je, naime, komentirajući Kajinovu ocjenu da je "porez na dodanu vrijednost (PDV) od 25 posto promašaj", izjavio kako je očito "Kajin zaboravio da IDS više nije u oporbi" te kako se Kajin "trebao upoznati sa činjenicama prije nego što izlazi u javnost s takvim izjavama".

"Kajin mora razumjeti da više nismo u opoziciji. Naviknuli smo predugo biti u opoziciji, pa se skače na svaku izjavu", poručio je Jakovčić.

Kajin je, pak, danas odgovorio kako "IDS nije HDZ da se zaklinje u jednu istinu". "Neovisno o tome da li je IDS danas u opoziciji ili na vlasti, ja sam čvrsto na zemlji jer sam punih dvadeset godina radio i djelovao na tome da na vlast dođe lijevi centar", naglasio je Kajin.

Po njegovim riječima, ovu vlast "neće dovest u pitanje Kajin nego je mogu dovesti u pitanje klimavci i karijeristi, i oni kojima je više stalo do vlasti nego do istine".

"Stoga je bolje da danas kažem istinu nego da sutra govore građani koji će danas sve podržati, ali nam se sutra sve može vratiti kao tsunami", rekao je potpredsjednik IDS-a Kajin.

Dodao je kako u programu "Plan 21" nije bilo govora o većem porezu na dodanu vrijednost (PDV), odnosno o porezu od 25 posto. Istrijani, kazao je, imaju zavidnu imovinu, no "zbog toga nisu bogati, a porez na imovinu ih može uništiti".

"Neka Jakovčić razgovara i upita glasače, ako komunicira s njima, što misle o tome, i svi će mu reći kako IDS ne želi i neće preuzeti ulogu HSS-a u prošloj Vladi", zaključio je Damir Kajin.

Vezane vijesti

Milanovićeva vlada se ne snalazi i još nije počela vladati

Milanovićeva vlada se ne snalazi i još nije počela vladati

Neki će reći da Damira Kajina, potpredsjednika IDS-a, još nitko nije obavijestio da je vlast nedavno osvojila koalicija u kojoj sudjeluje njegova… Više

Komentari

registracija
14/8/10

rubix, 31.12.11. 16:42

Bože, kako je ovaj Kajin glup. Uopće ne razumije ekonomiju i sad se našao dijeliti lekcije. Samo prosipa jeftini populizam, kao da slušam onog nepismenog Lesara...
Pa što je on mislio da će nova Vlada spasiti državu od bankrota samo popularnim potezima? Pa naravno da će Vlada morati donositi i užasno nepopularne mjere, to je jedini način da se izvučemo iz ovog živog blata. Najlakše je ići svima niz dlaku i ne dirati ničija prava, to je i hdz godinama radio, zato smo danas tu gdje jesmo.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 31.12.11. 17:01

Izbaciti vucibatinu pijandursku iz vlade.


registracija
21/2/11

skyway, 31.12.11. 18:41

Kajinu je ocito premalo biti samo saborski zastupnik, jer je htio neku funkciju, pa sada prosipa demagogiju. Reagirao bi on taman da se radi i o najpopularnijoj mjeri, samo da ga bude u javnosti...
A kako bi bilo lijepo da se malo odmakne od saborskog kazana i da pocne kopati vinograde po Istri, jer po svojoj strucnoj spremi to jedino moze raditi. Ovako sa svojom demagogijoj i mlacenjem prazne slame bolje zivi od 80 posto nasih visokoobrazovanih gradjana.


registracija
29/11/11

pkoeljo, 31.12.11. 18:43

Povečati PDV to bi znala svaka budala. Vjerojatno nebi dobili izbore da su išli sa porukom HARAČA.
Bankarski zelenaši, izgleda da su potpuno zaboravljeni.
Kain ima pravo........Josip Friščić je politički mrtvac.


registracija
27/12/06

Skipp, 31.12.11. 18:45

Kajin je lažov. Ti "jadni" istarski penzioneri koji će umrijeti od gladi ako im se uvede porez na imovinu te svoje "kućice " 6 mjeseci godišnje za lijepe novce iznajmljuju "rodbini" iz Italije (moš si mislit rodbine!) a lovicu lijepo stave u svoj jadni umirovljenički džep od čega državi ne plate ni lipe. Ovo je jeftin populizam a'la Lesar, bez sadržaja. Konačno on to radi već 20 godina i nikad ništa pametno nije predložio. Pa dajte Nino hitite ga van iz IDS-a samo vas sramoti.


registracija
14/8/10

rubix, 31.12.11. 18:55

@pkoeljo
Daj se informiraj, Vlada nije najavila samo povećanje opće stope pdv-a na 25% nego i drastično smanjenje svih ostalih stopa i poreza, posebno u gospodarstvu. Govori se o velikom smanjenju poreza u turizmu, ugostiteljstvu, rezanju skoro svih parafiskalnih nameta malom i srednjem poduzetništvu (plaćanje HGK, spomeničke rente...), povećanju minimalne plaće na 2500kn, oporezivanje kapitalne dobiti i dividende kakve ima cijeli svijet, ekstra imovine (što će dovesti do velikog pada cijena nekretnina) itd.
Ali naravno, naši mediji željni senzacionalizma pišu samo o tih 25% jer loše vijesti prodaju novine, a njima je samo stalo do profita i prodaje reklamnog prostora.


registracija
29/11/11

pkoeljo, 31.12.11. 19:19

Rubix
Složio bih se sa tobom kad bi imali garanciju da će oni učiniti sve što si nabrojio. Neka povečaju stopu PDV-a i na 30% ako nam članovi vlade garantiraju svojom privatnom imovinom. Lako je eksperimentirati sa tuđim novcem kad ne odgovaraš nizašto. Ipak smo mi u pogledu demokracije, kulture i poštenja još daleko.


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 31.12.11. 19:20

Nije mi jasno zašto nitko ne djeluje prema lopovima koji su se obogatili, a prije "rata" nisu imali za nove gaće. Tajna neuspjeha ove garniture, ako je bude, a svi su izgledi da će je biti, je ne dirati u kriminal. Eksperes mjenjati zakone, to ekspres znaći u tjedan dana. Omogućiti ekspres otvaranje firmi za 30 minuta i sve gdje se njuši novac omogućiti odma u 5 minuta. Zamislite neka glupa dozvola za rad željezare Sisak traje tri mjeseca????? Treba trajati 3 minute tuuuu je naša propast.


registracija
21/9/11

nikip, 31.12.11. 19:58

HSS je bio pijan od Grasevine ..a ovi iz IDSa od Malvazije.....oba utiraci


registracija
15/11/06

rimaz, 31.12.11. 20:50

Političar koji pokušava biti tribun. Ipak, za to treba predispozicija. On ju sigurno nema. Moral mu nije na zavidnoj razini. Za svoje greške traži opravdanje u navodnim urotama protiv njega. Sjetimo se samo njegove brze vožnje i zaustavljanja od strane policije. Tada je izjavio da ga policija progoni po nalogu HDZ-a.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 31.12.11. 22:09

Nitko nije lud da oponasa HSS,te ulizice i pokvarenjake.Prodali su svoju dusu za par godinica vlasti.Odgovor su dobili i nadam se da se vise nikad nece oporaviti.


registracija
5/1/07

james, 01.01.12. 08:50

I mali brkica Hitler je na populizmu došao na vlast.
Ljudi su stoka sitnog zuba (F.T.).


registracija
9/5/10

lolobrigita, 01.01.12. 12:57

Kajinov autogol.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika